Planul lui Buchta: 700 de minute fără gol primit!

Planul lui Buchta: 700 de minute fără gol primit!


Gaz Metan şi-a asigurat buturile cu un portar cu statură de baschetbalist şi ambiţie de sprinter.

Sosit în această vară în probe la Mediaş, Milos Buchta a ajuns dintr-un simplu anonim să îi i-a faţa lui Vâtcă într-un timp foarte scurt şi să "fure" inimile fanilor. Cehul nu impresionează doar prin statura sa (1,97 m), ci şi prin ambiţia arătată pe teren şi în afara lui, lucruri cu care i-a cucerit pe conducătorii Gazului, dar mai ales pe Cristi Pustai.
"Paraşutat" în România fără să cunoască nicio limbă străină, primul lucru pe care Milos l-a făcut imediat după semnarea contractului a fost să dea fuga în librărie şi să-şi cumpere un dicţionar român. În doar câteva luni, cehul a învăţat limba română, lucru cu care şi-a cucerit colegii din vestiar, care îl descriu ca un tip "foarte prietenos" şi "extrem de corect".
520 de minute fără gol primit
Portarul ceh poate fi oricând comparat cu celebrul sprinter Usain Bolt, jucătorul Gazului fiind la fel ca jamaicanul, într-o continuă cursă de a doborî recorduri personale. "Cu Steaua a fost primul meu meci ca titular la Gaz Metan şi din păcate nu a fost deloc un debut bun. Am luat patru goluri şi am fost foarte supărat, dar imediat după meci mi-am spus că trebuie să mă revanşez faţă de colegi. Atunci mi-am propus că pentru fiecare gol pe care l-am încasat trebuie să nu iau gol în patru partide consecutive. În trei mi-a reuşit, mai am una, dar sper să nu mă opresc aici", mărturiseşte Milos care se află într-o continuă luptă cu el. "În campionatul Slovaciei am rezistat 520 de minute fără gol. E recordul meu personal, dar pe care vreau să-l dobor la Mediaş. Vreau să păstrez poarta intactă cel puţin 700 de minute", mărturiseşte cehul, care îi are ca idoli pe Petr Chech şi pe Schmeichel. "Milos e un mare câştig pentru noi. Cu el în poartă nu am luat gol în trei partide consecutive, ceea ce este o premieră pentru Gaz Metan" Ioan Horoba, director general Gaz Metan Mediaş "Mi-aș dori să joc pentru naționala Cehiei, dar n-am loc de Cech!" Milos Buchta, portar Gaz Metan Mediaş