Victorie norocoasa a Vasluiului

Victorie norocoasa a Vasluiului

FC Valsui a obtinut o calificare norocoasa in sferturile Cupei Romaniei, dupa ce a invins la limita, scor 1-0, pe Gaz Metan la Medias. Singurul gol al meciului a fost marcat de Burdujan, insa meciul a fost controlat in mare parte de medieseni care au avut o multime de ocazii.
Pe un teren aproape imposibil, gazonul fiind imbibat cu apa si plin de balti, Gaz Metan Medias si FC Vaslui s-au intalnit in optimile Cupei Romaniei cu dorinta ferma de a merge mai departe in aceasta competitie.

Dupa aspectul jocului, mai doritori de victorie au fost mediesenii, elevii lui Cristi Pustai fiind mai prezenti in joc si cu mai multe ocazii de gol la poarta lui Kuciak.

Insa portarul vasluienilor a scapat incredibil fara gol la actiunile gazarilor. Prima mare ocazie i-a apartinut lui Dudita (23') al carui sut, singur cu portarul, a fost respins de Kuciak. Le fel a procedat goalkeeper-ul moldovenilor si la suturile lui Bud sau Munteanu din minutul 24, la doua faze extrem de periculoase ale gazdelor.

Dupa alte patru minute, tot Bud a trecut pe langa deschiderea scorului, pasa lui Hoban din dreapta prelungita de Dudita pana la Bud in 7 metri, fiind reluata de acesta direct in portarul vasluian. Minutul 39 a adus inca o mare ratare in contul mediesenilor in urma unei faze personale a lui Eric, care s-a intors cu mingea la picior spre poarta adversa, l-a pacalit pe Costin si a sutat plasat din marginea careului, insa la cativa centimetri de bara din dreapta.

Cu toate acestea, deschiderea scorului a venit cu trei minute inainte de pauza la poarta lui Vatca. Dupa ce a mai avut o ocazie cu cateva minute mai devereme, Burdujan a reusit sa inscrie cu ajutorul lui Buzean, mingea sutata de vasluian din interiorul careului, lovindu-se de jucatorul gazdelor pe linia portii, dupa care a intrat in plasa.

Repriza secunda s-a desfasurat aproximativ dupa acelasi scenariu. Gazdele au fost mai incisive si cu mai multe ocazii clare de gol, insa ghinionul s-a tinur scai de trupa lui Pustai care s-a chinuit in multe faze sa bage mingea in plasa. Chiar si bara a sarit in ajutorul oaspetilor, in minutul 70, cand sutul lui Parvulescu a intalnit bara din dreapta a portii lui Kuciak. sursa : www.FCVaslui.ro