Mediașul și-a bătut joc de ocazii, iar Astra a plecat cu punctul ce o saltă peste Craiova


Cu şase goluri încasate de la Timişoara (2-6), ce veneau după alte patru, luate de la Rapid (1-4), Gazul s-a temut de implozie şi ieri, cu Astra. Şi nu degeaba! Ganea l-a încercat pe Buchta, dar portarul, trimis să apere cu o zgîrietură urîtă pe cornee, a văzut mingea, reuşind să blocheze (4). Replica a fost palidă: Akaki a trecut, inexplicabil, ca o ghiulea pe sub mingea perfect pusă de Eric pe 8 metri (15).

Lazăr a trimis peste, cu capul, din centrul careului (37), fracturînd o ocazie de 3 puncte. Ca şi Strătilă, de partea cealaltă, care a lovit mizerabil, trimiţînd la 6 metri de poartă (47), singur în faţa lui Buchta! N-a fost faza comică a meciului. Akaki a reluat cu ceafa, Miron a scos, Eric a tras, portarul a parat iar, însă a fost făcut KO de şutul lui Silvăşan, încasat în bărbie de la 3 metri (59)!

Tot la 3 metri l-a găsit mingea şi pe Bud, care, incredibil, n-a izbutit să trimită în plasă (80). A luftat un minut mai tîrziu, din centrul careului, apoi au ratat Dudiţă şi Cigan, lăsînd Astra să plece cu un punct ce le permite ploieştenilor să ierneze peste Craiova!


Schalke dă 1,2 milioane pe Pîrvulescu!
Scouteri de la Hertha Berlin, FC Koln, Werder Bremen şi Schalke 04 s-au aflat ieri în tribune. Ţinta lor: Paul Pîrvulescu (21 de ani), mijlocaşul dorit în România şi de CFR Cluj ori Dinamo. Medieşenii cer 1,5 milioane de euro, iar Schalke e foarte aproape de această sumă, propunînd un milion de euro plus TVA, exact suma pe care, în urmă cu un sezon, Gaz Metan Mediaş a încasat-o de la Poli Timişoara pentru Curtean.