Gaz Metan vrea să joace la Sibiu în ultimile 4 etape de pe teren propriu

Gaz Metan vrea să joace la Sibiu în ultimile 4 etape de pe teren propriu



Medieşenii lui Pustai vor să joace în urbea de pe Cibin în cel puţin patru partide oficiale din returul ligii 1 de fotbal. Totul depinde însă de echipa de liga a 3-a, Voinţa Sibiu.

O mutare ce la început a fost văzută mai mult ca o glumă tinde să devină realitate pură. Gruparea medieşeană de liga 1, Gaz Metan urmează să dispute mai multe partide oficiale de pe prima scenă a fotbalului românesc pe arena pe care în urmă cu 21 de ani România învingea Italia într-un amical de lux. Mutarea pe municipalul sibian a celor din Mediaş ar urma să aibă loc cel mai târziu la începutul lunii aprilie. Asta pentru că clubul gazist a decis ca stadionul din Mediaş să intre într-un amplu proces de modernizare. „Vrem să schimbăm gazonul şi să punem unul prospăt ca să zic aşa pentru că cel actual resimte din plin intemperiile vremii. Apoi dorim să amenajăm o peluză în spatele porţii dinspre râul Târnava Mare şi nu n-i se dă voie să facem acest lucru în plin campionat”, a explicat preşedintele lui Gaz Metan. Mai exact Gazul vrea să dispute partidele cu Pandurii, Gloria Bistriţa, Rapid şi Unirea Alba Iulia în capitala judeţului. „Trebuie să găsim alt teren, iar la Sibiu ne-am simţii ca acasă. Este şi aproape de Mediaş este şi în acelaşi judeţ şi aşa am face şi un cadou frumos fanilor fotbalului din Sibiu” a explicat Cindrea.

Voinţa nu e încântată

Cum primarul Sibiului, Klaus Iohannis a declarat că „nu am avea nimic împotrivă ca cei de la Gaz Metan să joace pe stadionul Municipal, dar trebuie să discutăm cu cei de la Voinţa acest aspect”, totul depinde acum de conducerea grupării lider în seria a VI-a a ligii a 3-a de fotbal. Ionică Hămbăşan, patron al acestei grupări spune că nu prea e încântat de idee. „Nu am dioscutat cu nimeni acest aspect şi nu mă pot pronunţa. Dacă cei de la Gaz Metan fac o cerere concretă vom vedea. Aşa pe vorbe nu sunt de acord” a punctat oficialul sibian.