Gazul metan, înfrângere la "masa verde"

Gazul metan, înfrângere la "masa verde"

Echipa de baschet masculin Gaz metan Mediaş a fost penalizată cu scor de forfait, 20–0, la câteva zile de la jucarea partidei de pe teren propriu, cu deţinătoarea trofeului, Rilski Sportist (Bulgaria), în grupa A a Ligii Balcanice (BIBL).

Gaz metan a jucat ultimul meci din 2009 al grupei A, în 15 decembrie, pe teren propriu, cu câştigatoarea Ligii Balcanice, Rilski Sportist, câştigând cu scorul de 86-68. La câteva zile după disputarea partidei, conducerea BIBL a decis ca echipa ardeleană să piardă partida la "masa verde", cu 20-0, pentru că antrenorul Bruno Soce a introdus pe teren simultan 5 jucători americani, adică non-europeni, care este o încălcare a regulamentului competiţiei.
Infracţiunea a fost semnalată de observatorul meciului în raportul de joc, pe baza căruia s-a luat decizia de acordare a scorului de forfait, 20-0. Gaz metan Mediaş a pierdut şi punctul acordat în cazul unei înfrângeri, fiind amendată şi cu suma maximă prevăzută de regulament în astfel de cazuri, adică 3000 de euro. Reprezentanţii BIBL au specificat că, dacă infracţiunea se va repeta în meciurile următoare ale formaţiei din Mediaş, echipa va fi descalificată şi amendată cu suma de 10.000 de euro.
Gaz metan Mediaş va juca primul meci din 2010, contând pentru grupa A a BIBL, în 13 ianuarie, în deplasare, cu muntenegrenii de la Lovcen Cetinje. Dupa 5 meciuri jucate în grupa A, Gazul metan ocupă primul loc, cu 8 puncte, fiind urmată în clasament de Rilski şi Lovcen Cetinje, tot cu câte 8.