"În general, iarna nu se fac multe transferuri"

"În general, iarna nu se fac multe transferuri"


Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, spune că nu e adeptul unei strategii cu multe transferuri la jumătatea sezonului. Acesta mai afirmă că este posibil ca, pe lângă Liţu, pe lista de cumpărături să mai apără şi alte nume totuşi, după cantonamentul din Antalya. Pustai crede că şi de la echipa a doua a clubului vor putea face pasul spre Liga I mai mulţi jucători tineri.
- Cristi, vacanţa e deja istorie, de o săptămână aţi reluat pregătirile. Cum s-au prezentat băieţii la reunire?
- Nu au fost niciun fel de probleme, nici la testele medicale susţinute săptămâna trecută, nici din punct de vedere al kilogramelor în plus. Cu toţii sunt conştienţi că ne aşteaptă o perioadă dificilă, în care vom pune accent în primul rând pe acumulările fizice. Toţi jucătorii ştiu că acum trebuie să se pregătească cât mai bine. Au demonstrat că sunt profesionişti. Ştiu că îi aşteaptă, după aceste săptămâni de pregătire şi de meciuri de verificare, o primăvară extrem de grea, în campionat. Dacă vom reuşi ca, la final, să ne clasăm pe unul din primele 12 locuri, putem spune că pentru noi acest sezon a fost unul reuşit. De fapt, va fi încununarea unei munci, a unui ciclu de 3 ani. Aceşti jucători au demonstrat că au crescut de la meci la meci şi de la un campionat la altul.
- Pe piaţa transferurilor, Gazul metan se mişcă cu prudenţă. Un singur jucător plecat, Cristi Bud, unul singur venit, Alin Liţu. Va reuşi ultimul să umple golul lăsat de Bud?
- Liţu a efectuat şi anul trecut prima parte a perioadei de pregătire împreună cu noi, dar apoi cele două cluburi nu au ajuns la vreun consens. El este un jucător pe care noi l-am dorit şi în vară, un fotbalist tânăr şi de perspectivă, a cărui perioadă de şedere la Mediaş, sunt convins, nu va fi doar una meteorică, ci va rămâne o perioadă de doi ani şi jumătate, adică atât cât are contract.
- Mai vin şi alţi jucători la Mediaş, în această iarnă?
- Orice întărire ar fi benefică, pentru orice compartiment. Deocamdată am mai adus câţiva jucători tineri, de mare perspectivă, care probabil că, în retur, vor evolua pentru echipa a doua a clubului. Cu siguranţă că vor fi şi surprize, mă refer aici la o serie de jucători care vor veni mai repede la prima echipă decât ne aşteptăm. Eu zic să aşteptăm să treacă şi meciurile de pregătire din Turcia şi abia apoi putem vorbi despre achiziţii. S-ar putea ca, în Antalya, să mai vină fotbalişti în probe, aşa încât este prematur să vorbim despre o campanie de achiziţii închisă. În general, iarna nu se fac multe transferuri. Noi suntem un grup omogen, o echipă sudată, aşa încât unul sau două transferuri ar fi suficient, nu aş dori mai multe.
- Au fost tot felul de zvonuri, încă din tur, ba că ar pleca Pîrvulescu, ba Eric... Cât sâmbure de adevăr este în aceste zvonuri?
- Noi nu ne-am opus niciodată ca vreun jucător să plece la un club mai mare, sau undeva unde să i se ofere condiţii mai bune decât la Gaz metan. Nu este însă nimic concret, în cazul altor jucători. Presa a speculat mai mult sau mai puţin pe această temă, însă aceşti jucători au rămas la Mediaş.
- Văd că aştepţi ca şi echipa a doua a clubului să-ţi furnizeze unii jucători...
- La echipa a doua a clubului avem jucători care au potenţial, care pot oricând să ajungă la prima echipă, pentru că, trebuie spus, nu facem transferuri doar pentru ca unii fotbalişti să aibă unde să joace. Fiecare trebuie să-şi dorească mai mult, să ajungă, într-o bună zi, la prima echipă.
- Care este programul de pregătire al echipei în perioada imediat următoare?
- Deocamdată suntem într-un cantonament centralizat pe plan local, care se va încheia joi, pe 21 ianuarie. Sâmbătă, pe 23, vom pleca la Bucureşti, de unde, a doua zi, dimineaţa, vom decola spre Antalya, de unde ne vom întoarce pe data de 6 februarie. Am perfectat în stagiul de pregătire din Turcia cinci jocuri amicale, însă cu siguranţă vom încerca să mai facem alte câteva, pentru că vom deplasa un lot de 30 de jucători, iar fiecare trebuie să aibă destule minute jucate. La revenirea în ţară vom susţine un ultim test de verificare înaintea returului, cu Unirea Alba Iulia, asta doar în condiţiile în care starea terenului o va permite. Apoi, pe 20 februarie, începe returul.