Kubala: "Ne putem clasa mai sus de locul 10"

Kubala: "Ne putem clasa mai sus de locul 10"

Mijlocaşul slovac Michal Kubala, transferat în urmă cu un an la Gaz metan, spune că se simte foarte bine la Mediaş. Kubala crede că echipa medieşeană se poate clasa, la finele sezonului, mai sus decât locul 10, pe care-l ocupă acum, şi că speră ca norocul să îşi întoarcă faţa şi spre echipa gazistă în meciurile acesteia cu Vasluiul, primul adversar al jucătorilor lui Cristi Pustai în retur.
- Michal, cum e în Antalya? Sunteţi deja de câteva zile pe tărâm turcesc...
- În prima zi a cam bătut vântul, la antrenament, în rest este totul OK, de la cazare şi până la toate condiţiile oferite pentru antrenamente. Dacă, săptămâna trecută, la Mediaş, antrenorul a pus mai mult accentul pe pregătirea fizică, acum este mai plăcut, lucrăm mult mai mult cu mingea. În plus, avem şi acele meciuri de verificare. Orice fotbalist se simte cel mai bine când îi dai mingea.
- Dar şi pregătirea fizică are rolul ei...
- Da, aşa e. Dacă faci o pregătire bună înaintea sezonului, îţi va fi mult mai uşor în campionat. Noi, pot să-ţi spun, am făcut o pregătire fizică foarte bună în cantonamentul de la Mediaş. Ne aşteaptă un retur foarte greu, suntem conştienţi de asta, de aceea am căutat să ne pregătim cât mai bine.
- Acum un an, echipa era la retrogradare şi aţi avut o iarnă grea. Sunteţi pe 10 acum, la finalul turului. Tot mai aveţi emoţii pentru retur?
- Nu neapărat emoţii, dar cu siguranţă că returul va fi foarte greu, pentru că distanţa de unde ne aflăm noi acum şi locurile retrogradabile nu e atât de mare. În plus, returul e lung, sunt 17 meciuri, se poate întâmpla orice. Eu unul însă am încredere că echipa noastră poate termina mai sus decât e acum. Pentru asta însă e important să câştigăm toate jocurile de acasă, iar din deplasare, chiar dacă jucăm câteva meciuri extrem de grele pe terenul granzilor campionatului, să aducem câteva puncte bune. Cred că Mediaşul are forţa de a se clasa mai sus de locul 10.
- Începeţi tare returul, în primul meci, la Mediaş, vine Vasluiul, echipă care s-a întărit considerabil în această iarnă şi care trage la titlu...
- Toate meciurile sunt grele, indiferent că joci cu Vasluiul, cu CFR-ul sau cu Ceahlăul sau Alba Iulia. Noi trebuie să ne pregătim cât mai bine în această perioadă şi să învăţăm din greşelile din tur, să nu le mai repetăm şi acum. Ştiu că jocul cu Vasluiul e foarte important, pentru că se spune că prima impresie contează. Mai ştiu că s-a întărit mult în această iarnă, dar pentru noi este o echipă ca oricare alta din Liga I. S-a văzut că, dacă suntem în formă, nu contează că jucăm cu Dinamo, cu Unirea Urziceni, sau cu altă echipă. Am scos rezultate bune cu acestea. Dacă nu am fost pregătiţi, am pierdut acasă cu Ceahlăul. Cu Vasluiul trebuie să câştigăm acum, pentru că ne-au bătut atât în campionat, cât şi în Cupa României. Avem de luat nişte revanşe. Sper să-şi întoarcă norocul faţa şi spre noi.
- Ai un obiectiv personal pentru retur?
- Să marchez cât mai multe goluri. Îmi place să trag la poartă. Chiar dacă sunt mijlocaş, cu şuturile mele de la distanţă pot marca de multe ori. Şi să joc cât mai mult. Am venit de un an la Mediaş, mă simt foarte bine aici. Am jucat în majoritatea meciurilor şi la fel vreau să fie şi în retur.