Lupii Negrii inving Leii Albastrii

Lupii Negrii inving Leii Albastrii


Severinul nu a purtat noroc Universitatii lui Mititelu! In fata unui stadion arhiplin, Gaz Metan Medias castiga in fata Craiovei, scor 2-1, intr-un meci contand pentru etapa a 19-a Ligii I.
Atmosfera de sarbatoare la Severin, unde Universitatea Craiova a primit vizita lui Gaz Metan Medias, desi initial regulamentul prevedea ca o echipa nu poate evolua “acasa” la mai mult de 50 de kilometri fata de sediul clubului.

Pentru ca neintelegerile dintre Adrian Mititelu si primarul Antonie Solomon au continuat chiar si dupa anuntarea deciziei FRF si LPF, Comitetul de Urgenta al FRF a modificat, joi, Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice, pentru ca Universitatea sa poata disputa partidele de pe teren propriu din retur pe stadionul din Turnu Severin.

La partida au asistat peste 16.000 de spectatori, biletele fiind puse in vanzare atat in Craiova, cat si in Severin. De mentionat ca tot de la ora 14.00 cand la Severin incepea meciul, Asociatia Suporterilor Olteni pregatea un miting de protest pe Ion Oblemenco, impotriva deciziei lui Adrian Mititelu de a “muta”echipa la Severin.

Inaintea acestei partide, Universitatea Craiova avea cu 5 puncte mai putin ca Gaz Metan Medias si venea dupa 4 infrangeri consecutive, avand -7 la adevar . De partea cealalta, elevii lui Cristi Pustai nu mai castigasera un meci din etapa a 13-a (2-1 cu Poli Iasi), aceea fiind de altfel singura lor victorie in ultimele 10 meciuri.


Partida a avut ritm inca din debutul ei, Florin Costea fiind foarte aproape de deschiderea scorului in primul minut. A urmat apoi o perioada foarte plina in evenimente de ambele parti: Gaz Metan deschide scorul in minutul 8, prin Alin Litu, iar 2 minute mai tarziu portarul oaspetilor il faulteaza pe Gangioveanu, arbitrul dictand penalty. Florin Costea executa slab, Buchta apara fara probleme. Oltenii au mari probleme sa revina in joc, Mediasul se apara avansat. Pauza gaseste ambele echipe atacand succesiv poarta adversa. Parvulescu rateaza singur cu poarta goala, dupa ce Kubala il luase la tinta pe Silviu Lung Jr., iar Mihai Costea trimite in bara, de la peste 20 de metri de poarta aparata de Buchta.


Dupa reluarea meciului, ritmul nu a mai fost acelasi, oaspetii fragmentand mult jocul. Cei care inscriu sunt tot elevii lui Pustai, in minutul 70: oaspetii executa un corner, iar Lazar trimite pentru 2-0, la prima faza pe spatiul portii lui Silviu Lung, din aceasta repriza secunda. Partida se incheie cu victoria Gazului, 2-1, golul oltenilor fiind marcat de Trica, in prelungiri. Oltenii au ajuns la –10 in clasamentul adevarului si au intrat serios in hora retrogradarii, in timp ce Gaz Metan urca pe locul 10, cu –5 la adevar.



Filmul meciului:
Min.2 Craiova este mai ofensiva chiar din debutul partidei, Florin Costea fiind foarte aproape sa deschida scorul chiar din primul minut
Min.6 Lazar este la un pas de autogol, respingand prost o centrare trimisa de Mihai Costea in careul Gazului.
Min.8 GOL Gaz Metan! Alin Litu deschide scorul la Severin.
Min.10 Lovitura de la 11 metri obtinuta de Gangioveanu dupa intrarea portarului Buchta (avertizat cu cartonas galben). Florin Costea executa slab penaltyul, Buchta retine fara probleme
Min.12 Mare ocazie pentru Gaz Metan! Silvasan a scapat singur cu Lung Jr., insa a sutat direct in portar.
Min.28 Gazul are o noua ocazie de gol. Interventie gresita a lui Badoi, insa Litu era in offside
Min.33 Mare ocazie pentru Craiova! Gangioveanu scoate la Mihai Costea, blocat in momentul sutului de defensiva Gazului
Min.43 Mare ocazie pentru Medias! Parvulescu rateaza singur cu poarta goala, dupa ce Kubala il luase la tinta pe Silviu Lung Jr.!
Min.44 Mare ocazie pentru Craiova la faza imediat urmatoare! Mihai Costea trimite in bara, de la peste 20 de metri de poarta!
Min. 65 Corner pentru Craiova. Centrarea din corner este reluata de Dina cu capul, exact in bratele lui Buchta.
Min.70 GOL Gaz Metan Medias! Oaspetii executa cornerul primit la faza precedenta, iar Lazar trimite de langa Balace pentru 2-0, la prima faza pe spatiul portii lui Silviu Lung, din aceasta repriza secunda.
Min.80 Mare ocazie pentru Craiova! Gangioveanu centreaza, Buchta retine cu greutate, in 2 timpi, insa nici un jucator oltean nu se afla in pozitie buna pentru a profita
Min.90+2 GOL Craiova! Trica reduce din diferenta, insa prea tarziu pentru a reinvia sperantele oltenilor

Universitatea Craiova – Gaz Metan Medias 1-2 (0-1)
Marcatori: Trica ‘90+2 / Litu ‘8, Lazar ’70
Cartonase galbene: Gangioveanu ’80 / Buchta ‘10, Litu ’39, Lazar ’70, Silvasan ‘93

*** Craiova primeste un penalty in minutul 10, Gangioveanu fiind faultat de portarul Buchta, insa Florin Costea executa slab si rateaza egalarea


Universitatea Craiova: Lung – Bădoi (Trica ’69), Găman, Iliev, Bălace, Firţulescu (Dina ’57), Bărboianu, Prepeliţă, Gângioveanu, M. Costea (Al.Piturca ’81), Fl. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
Rezerve: Merlier, Paunovici , Busu, Barbu

Gaz Metan: Buchta - Kratochvil, Lazăr, Akaki, Buzean, Dudiţă (Nohai ’54), Zaharia, Kubala, Pârvulescu (Marovic ‘87), Liţu (Cigan ’78), Silvăşan. Antrenor: Cristi Pustai
Rezerve: Vatca, Munteanu, Oliveira, Galanis

Arbitri: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea) - Vasile Marinescu (Bucureşti), Eduard Crângaşu (Ploieşti).
Rezervă: Adrian Stănescu (Bucureşti).
Observator: George Ionescu (Bucureşti)

Stadion: Municipal (Severin)
Spectatori: 16.000