Înlocuitor pentru Markovic

Înlocuitor pentru Markovic


Rămaşi descoperiţi după accidentarea lui Markovic, care va lipsi tot restul sezonului, oficialii grupării medieşene s–au reorientat repede, transferând tot un fundaş sârb, pe Jasmin Trtovac.

Mai-marii clubului medieşean s-au mişcat repede pe piaţa transferurilor după ce Zarko Markovic s-a operat şi au aflat că nu mai poate fi folosit în această ediţie de campionat. Oficialii Gazului metan au apelat tot la "filiera sârbă", reuşind să-l transfere pe Jasmin Trtovac, un fundaş de peste 1,90 metri, din ţara vecină.
Trtovac nu este un necunoscut pentru Ioan Horoba, actualul director general al Gazului metan ştiindu-l pe fotbalist încă de mai bine de un an. În pauza de iarnă a sezonului precedent Trtovac a fost promovat de la echipa a doua a Gloriei Bistriţa la cea din Liga I la cererea lui Neluţu Sabău. "Trtovac este un jucător gen Akaky. Are aproximativ aceeaşi înălţime, peste 1,90 metri. Ştiţi cum sunt sârbii în teren, aprigi. Aşa e şi Trtovac. O să vă placă acest jucător", a afirmat Horoba.
Jasmin Trtovac a venit liber de contract la Gaz metan. După despărţirea de Gloria Bistriţa, petrecută în vară, fundaşul sârb a îmbrăcat tricoul unei formaţii din cel de-al doilea eşalon din ţara natală, FK Novi Pazar, aceeaşi de la care s-a transferat, în 2008, la Gloria Bistriţa. Cu gruparea patronată de Jean Pădureanu, Trtovac semnase un contract pe 5 ani, dar în vara lui 2009, odată cu plecarea lui Ioan Ovidiu Sabău la FC Timişoara, s-a renunţat la el.
"Cunosc echipa din Mediaş pentru că am jucat câteva meciuri amicale împotriva ei cu Gloria Bistriţa. Ştiu chiar şi ţiva jucători, pe Markovic, Marovic şi Dudiţă. Înainte de a veni la Gaz metan m-am consultat cu prietenul meu Zarko (n.a. Markovic). Eu joc tot fundaş central şi mi-aş dori ca, din vară, să formez alături de Markovic cel mai bun cuplu de fundaşi centrali din Liga I. Pentru mine, acum este important să prind echipa din urmă, să mă pun la punct cu pregătirea. Vreau să mă pun la punct cât mai repde, pentru a putea juca", a afirmat Trtovac. Acesta a mai completat că a auzit că obiectivul Gazului metan pentru sezonul 2009/2010 este clasare pe unul din primele 12 locuri şi consideră că acest lucru este posibil. "Am văzut echipa la joc şi cred că poate termina sezonul chiar mai sus de locul 12", a mai declarat Trtovac.
Legitimat abia ieri
Transferat în urmă cu două săptămâni de gruparea medieşeană, fundaşul central Jasmin Trtovac a fost legitimat abia ieri de către oficialii Gazului metan. "Federaţia din Serbia este singura care cere taxă pentru eliberarea "cărţii verzi" a jucătorilor. Noi am plătit în urmă cu câteva zile, iar astăzi (n.a. ieri) l-am legitimat pe fotbalist", a afirmat Ioan Horoba, directorul general al medieşenilor.