"La cap n–am nimic, dar m–am ales cu o ruptură musculară la aductori"

"La cap n–am nimic, dar m–am ales cu o ruptură musculară la aductori"


Autorul singurului gol al Gazului metan, Alin Liţu, nu a terminat meciul pe teren, fiind înlocuit la mijlocul reprizei secunde, după o accidentare la cap. El a efectuat, ieri, un consult la medicul naţionalei, Pompiliu Popescu, fiind în afara oricărui pericol. Din nefericire, Liţu s–a mai ales şi cu o ruptură musculară la aductori, care–l va face să rateze cel puţin meciurile cu Poli Iaşi şi Rapid. Fostul stelist critică arbitrajul lui Marius Avram şi spune că este convins că Gazul metan se va salva de la retrogradare.
-Aline, cum e cu accidentarea?
Mai mare sperietura. Astăzi (n.a. ieri) am fost la un consult la doctorul Pompiliu Popescu. la cap nu am nimic. Am scăpat de dureri. Este OK. Din păcate, alta e problema. În prima repriză, la un moment dat, când am şutat în minge, am simţit o durere. M-am ales cu o ruptură la aductori. Asta însemană 4-5 zile de repaos total, apoi alergări uşoare şi abia după vreo 12 zile sper să intru în programul normal de pregătire. Cel puţin meciul cu Poli Iaşi îl ratez. Îmi pare rău, dar asta e situaţia, nu am ce face.
-Cum a fost meciul cu Gloria Bistriţa? Din nefericire, golul tău nu a fost de ajuns pentru o victorie a Gazului metan..
Este primul meu gol în faţa suporterilor medieşeni. Mi-am dorit încă de când m-am transferat, în iarnă, să marchez acasă.
-Ai avut şi noroc la faza din care ai înscris...
Aşa este. A fost o minge lungă, portarul şi fundaşul ăla, Latovlevic, s-au invitat reciproc, eu am urmărit mingea şi am marcat dintre ei. A fost un gol de moral, dar regretul că nu am reuşit să mai înscriem, să câştigăm, rămâne.
- A fost atât de greu jocul cu Gloria?
A fost dificil pentru că l-am început, practic, de la 0-1. Bistriţenii au speculat repede o greşeală de-a noastră. E bine totuşi că am luat măcar un punct, sper să ne fie de folos, să ne salvăm d ela retorgradare, să ne îndeplinim obiectivul. Dacă reuşeam să câştigăm, vorba antrenorului, 95 la sută eram salvaţi. Strângem rândurile, ne pregătim şi sper să aducem de la Iaşi punctele pierdute. De fapt, băieţii, că eu, cu accidentarea asta... Oricum, le ţin pumnii.
- Arbitrajul lui Avram junior cum ţi s-a părut?
Ne-am obişnuit eja ca, aproape la fiecare meci, să avem parte de astfel de probleme. Nu cerem ajutorul nimănui, vrem doar să fim lăsaţi în pace, să jucăm. Să ni se dea doar ceea ce ni se cuvine. Din păcate, am fost 11 contra 12 şi în jocul ăsta. O s-o scoatem noi însă cu bine la capăt indiferent de câţi arbitri sunt împotriva noastră, sunt convins de asta.
-Au scăzut şansele de salvare de şa retrogradare ale Gazului metan după acest semi-eşec?
Remiza asta n-a schimbat cu nimic datele problemei. Avem aceleaşi şanse de a rămâne în Liga I. Sigur, era mai bine să fi câştigat. Depindem, în primul rând, doar de noi. Mai sunt 5 etape. Campionatul este frumos. Se va juca până în ultima etapă. Nu ne interesează cine va fi campioană şi cine va retrograda, ne interesează doar ca printre cele 4 echipe picate să nu ne numărăm şi noi.(www.tribuna.ro)