Medieşenii au câştigat "derby-ul suferinţei"

Medieşenii au câştigat "derby-ul suferinţei"


Medieşenii s-au impus în faţa Pandurilor cu 1-0, ultima victorie acasă fiind cu Poli Iaşi la începutul lui noiembrie 2009.

Sufocate de poziţiile incomode în clasament, Gaz Metan şi Pandurii au început meciul de la Mediaş cu gândul la cele trei puncte, vitale pentru cursa de evitare a retrogradării.

Mediaşul a fost echipa mai vioaie în joc în primele 15 minute. Dudiţă, Hoban sau Liţu, l-au luat pe rând la ţintă pe bravul Stanca, glonţul trecând periculos pe la urechile Pandurilor.

Cea mai mare ocazie a venit în minutul 20, când Hoban a reluat puternic cu capul din 7 metri, dar portarul gorjenilor a scos in extremis de pe linia porţii. De partea cealată echipa vulcanicului Cârţu s-a limitat la atacuri sterile şi când a avut ocazia să tragă de timp a făcut-o fără să stea pe gânduri.

Oltenii au avut primul şut spre poartă abia în minutul 29 când Stromajer a trimis mult peste poartă din 14 metri. Silvăşan a fost şi el la un pas de deschiderea scorului, diagonala sa de la 16 metri lateral stânga ocolind de puţin buturile lui Stanca. Ghindeanu a avut ocazia reprizei pentru grojeni, dar şutul acestuia din minutul 36 a trecut puţin peste poarta lui Buchta, în minutul 38.

După pauză tot Mediaşul a dominat partida disputată pe un gazon îmbibat cu apă. În minutul 53 Silvăşan nu a reuşit ca din 30 metri să şuteze bine spre poarta lui Mingote intrat în locul lui Stanca, accidentat. Kubala a reuşit să înscrie dintr-o fază fixă. Medieşeanul a tras tare de peste 30 de metri, iar mingea s-a dus plasat în dreapta lui Mingote, spre bucuria gaziştilor care nu mai marcaseră acasă de la nefericitul 2-6 din toamnă, cu Timişoara.

Hoban a fost şi el aproape de gol în minutul 65, dar şutul său din lovitură liberă s-a scurs pe lângă buturile oltenilor. Cârţu a întărit atacul în ultimele 25 de minute şi l-a trimis în teren pe Tremonti, iar acesta a fost la un pas de gol în minutul 73, şutul în diagonală din 15 metri, ocolind poarta gazdelor.

Meciul a devenit complicat pentru gazde, după ce în minutul 77 Dudiţă a fost eliminat pentru că a pus mâna pe arbitru!.


Medieşenii au rezistat însă şi în 10 oameni şi au obţinut prima victorie acasă în retur, spre fericirea propriilor fani.