Scăpate de griji, Astra şi Gaz Metan au remizat liniştite.

Scăpate de griji, Astra şi Gaz Metan au remizat liniştite.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/6151051/2/gazu.jpg?width=610
În timp ce toate echipele din Liga I îşi perfecţionau din minut în minut tactica de spionare a rivalelor din clasament, la Ploieşti cele două formaţii îşi doreau doar să inventeze fotbalul pe "fast-forward". Cu nici măcar o umbră de emoţie asupra lor, vacanţa părea singurul obiectiv palpabil pentru Astra şi Gaz Metan.

Ardelenii n-au ştiut niciodată prea bine cum e să cîştigi în deplasare şi n-aveau de gînd să se abată de la regulă, mai ales că Liviu Ganea voia neapărat să urce cîteva trepte în clasamentul marcatorilor. Atacantul împrumutat de Dinamo la Ploieşti şi-a încercat prima dată norocul la jumătatea primei reprize, dar Buchta s-a descurcat în doi timpi. Apoi, de unul singur a pătruns în careu şi a şutat puternic de la 16 m, în diagonală, la doar o palmă de bară.

Ghinionul s-a ţinut scai de prahoveni şi, ca prin minune, Gazul şi-a creat o ocazie. Liţu a primit mingea la 10 metri de poartă, dar goalkeeper-ul Popa s-a întins excelent şi a respins în corner (48). Pe măsură ce norul de vacanţă s-a lăsat asupra stadionului din Ploieşti, fotbalul s-a afundat şi mai mult în planul secund. Ba chiar a dispărut definitiv în ultimele minute, fiind substituit rapid de euforia fluierului final.