Au inceput lucrarile pentru inlocuirea gazonului

Au inceput lucrarile pentru inlocuirea gazonului






Astăzi, au început la Stadionul Gaz Metan lucrările de înlocuire a gazonului. Acestea vor fi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie. În aceste condiţii, Gaz Metan trebuie să găsească un alt stadion pe care să dispute primele partide din turul campionatului.

Conducerea Clubului Gaz Metan a avut deja o serie de discuţii preliminare pentru disputarea jocurilor pe stadionul din Sibiu. „Stadionul din Sibiu reprezintă prima noastră opţiune. Sunt condiţii bune acolo, terenul e bun, publicul sibian contează şi el, aşa că ne dorim să jucăm la Sibiu” a explicat Corin Cindrea, preşedintele Clubului Gaz Metan.

Medieşenii vor evolua la Sibiu cel puţin până la finele lunii septembrie, în ediţia de campionat, 2010 – 2011.

De astăzi, au început la Stadionul Gaz Metan lucrările de înlocuire a gazonului. Acestea vor fi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie. În aceste condiţii, Gaz Metan trebuie să găsească un alt stadion pe care să dispute primele partide din turul campionatului. Conducerea Clubului Gaz Metan a avut deja o serie de discuţii preliminare pentru disputarea jocurilor pe stadionul din Sibiu. „Stadionul din Sibiu reprezintă prima noastră opţiune. Sunt condiţii bune acolo, terenul e bun, publicul sibian contează şi el, aşa că ne dorim să jucăm la Sibiu” a explicat Corin Cindrea, preşedintele Clubului Gaz Metan, într-un comunicat oficial al clubului din liga 1. Mediaşul continuă astfel investiţiile de bani în arena proprie.

Arena sibiană din Parcul “Sub Arini” va găzdui, din nou, după ani buni de absenţă, meciuri din primul eşalon fotbalistic al ţării. Iar asta datorită faptului că echipa din Mediaş, Gaz Metan, va fi nevoită să evolueze – probabil pe perioada întregului tur de campionat care va debuta la data de 24 iulie – pe un alt stadion decât cel de “domiciliu”.

Situaţia, aparent neaşteptată, a fost impusă de decizia conducerii SNT “Transgaz” SA (care are în concesiune stadionul “Municipal-Gaz Metan”) de a demara luni, o dată cu lucrările de mărire a capacităţii stadionului, respectiv de construire a unui hotel pentru cantonamentul fotbaliştilor, şi pe cele de refacere a gazonului. Directorul general al companiei gazifere, Florin Muntean, a declarat că “ am hotărât ca absolut toate investiţiile derulate din profitul societăţii noastre să fie direcţionate doar pentru lucrări din Mediaş. Dacă până nu demult şi echipa de baschet masculin a Sibiului primea sponsorizări din partea noastră, de acum lucrurile se vor schimba. Avem o pepinieră de jucători de fotbal foarte bogată şi ne dorim ca aceştia să aibă posibilitatea ca, pe viitor, să poată beneficia de condiţii dintre cele mai bune de pregătire. Pentru ei, în primul rând facem asemenea investiţii de anvergură”. Chiar dacă preşedintele grupării de pe Târnava Mare susţine că “lucrările de refacere a suprafeţei de joc, prin înlocuirea gazonului şi montarea unei instalaţii de încălzire au drept termen de execuţie data de 30 septembrie. Până atunci va trebui să evoluăm în altă parte, iar personal cred că Sibiul ar fi cea mai bună alegere în acest sens”.

Diriguitorii echipei-fanion a judeţului Sibiu se gândesc, cu siguranţă că fosta Capitală Culturală a Europei reprezintă o reţetă financiară de succes. Deşi ste cunoscută rivalitatea sportivă dintre Sibiu şi Mediaş, oficialii “alb-negrilor” cred că având în vedere “foamea” localnicilor pentru fotbalul de mare performanţă, arena din Sibiu, cu o capacitate de 15.000 de locuri, ar putea fi plină-ochi la fiecare meci socotit “acasă” al gaziştilor.