"Dacă întărim ofensiva, luăm şi mai multe puncte"

"Dacă întărim ofensiva, luăm şi mai multe puncte"


Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, argumentează de ce sezonul 2009/2010 a fost cel mai bun din istoria clubului din oraşul de pe malurile Tîrnavei Mari. Pustai vorbeşte despre pregătirea de vară şi planurile pentru noua ediţie de campionat.

- Dom' profesor, înaintea startului pregătirilor pentru noul sezon, haideţi să facem o scurtă radiografie a ediţiei precedente de campionat, una în care Gazul metan a realizat cea mai mare performanţă din istoria clubului.
- A fost un sezon foarte bun. O simplă privire pe statistică arată că am primit puţine goluri. Dacă n-ar fi fost acele două jocuri, cu Rapid şi FC Timişoara, în care am încasat 4, respectiv 6 goluri, pot spune chiar că am avut un sezon foarte bun. În retur, spre exemplu, am primit doar două goluri pe teren propriu, unul în secunda 62, altul marcat cu ceafa, în meciul cu Oţelul. Am avut un parcurs mult mai bun decât în sezonul precedent.
- Totuşi, echipa a avut şi momente de slăbiciune, pe finalul turului şi la mijlocul returului...
- Nu e vorba neapărat de sincope. Am avut, atât în tur, cât şi în retur câte o serie de 3 jocuri consecutive în care am pierdut, rezultate care ne-au tras în jos, în clasament. Am început bine sezonul, după primele 3 etape eram pe locul 3, iar dacă nu ar fi fost acel eşec de pe teren propriu, cu Ceahlăul, ajungeam lideri chiar. Pe finalul turului am avut 3 meciuri consecutive pierdute, astfel că am ajuns pe locul 15. În retur, am oscilat între locul 9 şi locul 12. Cele mai multe clasări le-am avut pe locul 10, unul pe care l-am şi ocupat, la finalul campionatului. În plus, atât în tur, cât şi în retur am adunat câte 21 de puncte, astfel că nu se poate vorbi despre sincope. Am avut un parcurs relativ echilibrat.
- Chiar tu spuneai că Gazul metan este regina remizelor. Cum aşa?

- De la bun început am afirmat că vreau să strângem mai multe puncte decât în sezonul precedent. E normal să îţi propui să realizezi tot mai multe, de la o ediţie la alta. Faptul că am încheiat aproape jumătate din meciuri la egalitate, majoritatea remizelor fiind fără gol, demonstrează că defensiva a funcţionat de multe ori bine. Dacă vom întări ofensiva, în perspectiva viitoarei ediţii de campionat, sunt convins că vom putea obţine şi mai multe puncte.
- Deci, ai nevoie de forţe proaspete în atac. Mai sunt şi alte compartimente care mai trebuiesc întărite?
- Am spus că ne trebuie atacanţi, dar deocamdată nu am nume de oferit. Veţi şti despre ce jucători e vorba abia în momentul în care ei vor semna cu Gaz metan. Probabil vor mai fi şi alte transferuri. dacă apare un jucător bun, o să îl luăm, nu contează pe ce post joacă. va juca acolo unde este nevoie. Pentru moment, avem două noutăţi, portarul Pleşca şi mijlocaşul slovac Prekop. Aceştia au semnat deja pentru echipa medieşeană. Vor mai veni câţiva jucători în probe. O să îi vedem la lucru, să vedem ce pot, apoi vom lua o decizie în cazul lor.
- Să nu ne îndepărtăm încă de sezonul precedent. Care a fost cel mai dificil adversar?
- E greu de spus. Au fost multe meciuri dificile. Cu Steaua însă am pierdut 6 din 6 puncte. Se poate spune că Steaua a fost cel mai dificil adversar. Steaua e singura care ne-a luat toate punctele.
- Cel mai frumos meci?
- Fără doar şi poate cel în care am câştigat cu Pandurii.
- Vi s-a fixat obiectivul pentru noul sezon?
- Ne propunem, la fel ca şi până acum, să câştigăm de fiecare dată când intrăm pe teren. Dacă vom termina tot pe locul 10, va fi ceva extraordinar.
- De mâine (n.a. astăzi) începeţi pregătirea. Cum arată programul pentru această perioadă?
- Rămânem timp de două săptămâni în localitate. Avem toate condiţiile aici, la Mediaş. Apoi vom pleca în Austria, pentru un stagiu de două săptămâni. În zilele următoare vom stabili locaţia exactă. Indiferent unde vom avea cantonamentul, îmi doresc 5 sau 6 adversari în amicale. În prima săptămână, vreau două meciuri miercurea, unul sâmbăta şi un altul duminica, iar - în a doua săptămână - un meci marţea şi altul joia.
- Adversarii se ştiu?
- Încă nu. Urmează să îi stabilim în cel mai scurt timp posibil.