"Vreau să joc în cupele europene"

"Vreau să joc în cupele europene"


Internaţionalul de tineret Paul Pîrvulescu îşi doreşte noi provocări. Mijlocaşul ar vrea să se transfere în această vară la o echipă cu care să joace într-una din cupele europene. Într-un interviu acordat în exclusivitate cititorilor săptămânalului Tribuna Sporturilor, Pîrvulescu junior vorbeşte despre sezonul tocmai încheiat, despre planurile sale de viitor şi despre reuşitele din meciurile cu Steaua, Dinamo şi Rapid.

- Paul, sezonul s-a terminat, dar pentru tine încă nu, ai fost prezent la o nouă acţiune a naţionalei de tineret. Cum a fost?
- Am jucat două meciuri interesante, cu Serbia şi Belarus. Scopul acestora a fost de a ne pregăti cât mai bine pentru întâlnirea cu Rusia, din toamnă, din preliminariile Europeanului din 2011. În primul meci am jucat cu Serbia, la ei acasă, o "nucă" tare, chiar dacă le-au lipsit câţiva jucători. După o primă repriză mai modestă, după pauză am făcut un joc bun, care ne dă încredere. La Minsk am jucat cu o echipă mult schimbată, pentru că mai mulţi dintre ai noştri erau accidentaţi sau cu probleme medicale. Cu toate că am avut mai bine de 60 de minute un om în plus în teren, nu am reuşit să scoatem un rezultat bun. Am irosit câteva ocazii, iar la ultima fază a meciului gazdele au marcat. A fost, după părerea mea, o greşeală de arbitraj la acea fază, un fault în atac, dar asta nu mai contează Acum însă, în sfârşit, am intrat în vacanţă. Iar, cu naţionala, pauză până în septembrie.

- Dacă, cu naţionala mică, nu ai avut cine ştie ce realizări, la echipa de club lucrurile au stat cu totul altfel...
- Am citit şi eu că este cea mai bună performanţă din istoria clubului, locul 10 în primul eşalon. Să nu uităm însă că, în retur, după meciul cu Gloria Bistriţa, eram mai aproape de retrogradare decât de atingerea obiectivului. Ne-am mobilizat exemplar şi am reuşit, în cele din urmă, să terminăm pe 10. Dacă, în prima parte a sezonului, am avut un parcurs bun, în retur, după câteva meciuri reuşite, a venit acea cădere. Nu pot să îmi explic de ce. Important este însă că ne-am revenit şi am terminat în obiectiv.
- Care a fost cel mai dificil adversar pentru tine?
- Maftei, de departe. Cu el am avut cele mai tari clinciuri. Se vede că nu degeaba a ajuns titular la naţionala mare, pe dreapta.
- Vreun meci mai special?
- Fiecare partidă are ceva special, în felul ei. Şi mai speciale însă au fost meciurile cu echipele din vârful clasamentului. Am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu fiecare. În ceea ce mă priveşte, am marcat contra granzilor, asta da bucurie. Am înscris şi cu Rapid, cu Dinamo şi cu Steaua. Golul de pe Giuleşti este, pentru moment, cel mai frumos din carieră. Am şutat cu dreptul, de la vreo 25 de metri. Nici la antrenamente nu prea trag cu dreptul, dar în acel meci aşa mi-a venit mingea. Păcat că nu am reuşit să luăm un punct Rapidului, în Bucureşti. Apoi, am înscris acasă, cu Steaua. De data asta am marcat cu un şut cu stângul, Tătăruşanu n-a mai avut ce face, decât să scoată mingea din plasă. L-am executat la vinclu. Iar cu Dinamo... În poartă era Lobonţ, titularul naţionalei. A fost un gol care mi-a dat un moral bun pentru tot restul campionatului.
- Fostul tău coleg tău de cameră, Cristi Bud, a luat titlul cu CFR. La anul, ce zici, ridici şi tu trofeul deasupra capului?
- Ei, nu se ştie niciodată. Mă bucur pentru Cristi, pentru ce a realizat el la CFR, în retur. Am ţinut legătura cu el tot timpul, de când a plecat de la Gaz metan. Îmi pare rău că nu a ajuns şi la naţională, pentru meciurile cu Ucraina, Macedonia şi Honduras. O merita. Cred că e cel mai în formă atacant din Liga I, acum. Sunt convins că odată şi odată Răzvan Lucescu îl va vedea şi pe el şi că va avea un parcurs la fel de bun şi la naţională.
- Şi acum o întrebare de care cred că te-ai săturat deja. Ce ai de gând, mai joci un an la Gaz metan, sau gata, ajunge?
- Eu unul consider că mi-am făcut datoria faţă de echipa din Mediaş şi mi-aş dori să plec la un club mai mare. A venit momentul să plec. Vreau o nouă provocare, am nevoie de aşa ceva. Aş vrea să ajung la o formaţie cu un obiectiv mai îndrăzneţ decât salvarea de la retrogradare.
- Liga I, sau în Europa?
- Îmi doresc să joc într-o competiţie europeană nu numai cu naţionala de tineret, ci şi cu echipa de club.
- Eşti pregătit?
- Cred că pot face faţă la un nivel mai ridicat, indiferent că e vorba de o echipă din ţară, sau de peste hotare. Cei 2 ani petrecuţi cu Gaz metan în Liga I, plus meciurile la naţionala mică, m-au ajutat să acumulez experienţă. Am discutat cu cei din conducerea clubului şi sper ca, în cel mai scurt timp, să ajungem la un numitor comun, să mă lase să plec. Cred că ar fi cel mai bine atât pentru mine, cât şi pentru club. Sper ca, până la reunirea lotului, lucrurile să fie limpezi.