Costel Hanc : "Îmi propun să dăm unul sau doi jucători la prima echipă"

Costel Hanc : "Îmi propun să dăm unul sau doi jucători la prima echipă"


Antrenorul echipei a doua a Gazului metan, Costel Hanc, speră într–o clasare cât mai bună, la finele sezonului 2010/2011, dar îşi propune totodată şi să îi ofere cel puţin un jucător lui Cristi Pustai, în Liga I.

- Costele, gata vacanţa? Nu e cam devreme?
- Deloc. Am început de o săptămână. Ne mai pregătim o săptămână acasă, iar de luni (n.a. astăzi) într-o săptămână vom pleca, probabil, într-un stagiu de pregătire centralizată. Deocamdată nu ştim unde, o să aflăm ce şi cum în câteva zile.
- Înainte să ne spui mai multe despre această perioadă de pregătire, cum a fost returul ediţiei precedente? Tu ai preluat echipa în iarnă, iar de atunci Gaz metan II a urcat în campionat, ajungând la un moment dat chiar pe locul 5, la două puncte de podium...
- Am avut ceva emoţii în momentul în care am fost numit antrenor la echipa a doua a Gazului metan. Pentru mine, a fost o nouă provocare. Odată cu trecerea etapelor, m-am obişnuit cu noua postură. Cert este însă că a fost mult mai greu decât mă aşteptam. Este mare diferenţă între ceea ce făceam înainte, cu grupele de copii şi juniori, şi acum, la seniori. Sunt cu totul alte cerinţe.
- Te-ai descurcat destul de bine însă...
- Ne-am descurcat, nu m-am descurcat. Într-un clasament al returului suntem pe locul 4. E ceva, nu? Şi asta cu un lot de jucători din care 9 au fost juniori, Savin şi Muth au 20 de ani, Husar - 21, iar Gombar, 22. Doar Claudiu Boaru a stricat media, el e singurul cu peste 30 de ani. "Veteranul" Boaru ne-a ajutat însă foarte mult, în retur. E foarte important să ai în lot 2 sau 3 jucători cu experienţă. Lui Claudiu (n.a. Boaru) i s-au adăugat alţii, veniţi pentru un meci sau mai multe de la echipa mare. Tinerii s-au strâns în jurul lor şi au avut ce învăţa.
- N-am apucat să vorbim încă, după terminarea sezonului. Care ţi s-a părut cel mai dificil meci?
- Toate au fost grele. Asta pentru că a fost un campionat echilibrat. Retrogradau 6 echipe, iar de la locul 4 sau 5 în jos, la un moment dat, fiecare putea ajunge repede în subsol. Cel mai greu meci a fost însă, de departe, cel cu CSU Voinţa. Echipă bună, dovadă că a şi promovat în Liga a II-a.
- Să revenim la pregătirile pentru ediţia viitoare de campionat...
- În această perioadă căutăm să ne pregătim cât mai bine. Pretenţiile sunt mai mari. Veau ca, în noul sezon, să îi propun lui Cristi Pustai cel puţin unul sau 2 jucători pentru echipa mare. În ceea ce priveşte clasamentul, sper într-o clasare peste cea din ediţia trecută de campionat.