Doar 4.500 de locuri pe "Municipal"!

Doar 4.500 de locuri pe "Municipal"!


Cei care s–au bucurat că Gazul metan va aduce, la Sibiu, câteva echipe din Liga I, printre care FC Timişoara şi Rapidul, au primit, în weekend, o veste proastă: doar 4.300 de persoane pot asista la aceste jocuri, alte 200 de locuri fiindu–le rezervate oaspeţilor.

La meciurile Gazului metan de pe "Municipalul" sibian vor putea asista cel mult 4.500 de suporteri. Membrii Comisiei de Licenţiere au decis că spectatorii vor putea lua loc doar la tribuna oficială. Excepţie se face doar în cazul fanilor oaspeţilor, acestora fiindu-le amenajat un spaţiu de 200 de locuri, la peluza din nord. Numărul de 4.500 va fi uşor suplimentat, pentru că juniorilor de la cluburile de fotbal din Sibiu şi Mediaş le-a fost rezervat, de asemenea, un sector, dar la Peluza Sud, în tribuna de deasupra vestiarelor.
Accesul pe stadionul "Municipal" va putea fi făcut doar prin 3 porţi, cele situate de o parte şi de alta a tribunei mari, precum şi cea dinspre Hotelul Parc, ultima pentru fanii echipelor vizitatoare.
În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor de la arena din Parcul Sub Arini, acestea sunt finalizate în proporţie de 90 la sută. În sectorul oaspeţilor au fost montate 200 de scaune, iar sectorul respectiv urmează să fie împrejmuit cu un gard din sârmă, stâlpii fiind deja amplasaţi. Inelul despărţitor dintre gardul de pe marginea terenului şi tribune a fost asfaltat, membrii Comisiei de Licenţiere argumentându-şi această cerere prin faptul că, în caz contrar, pietrişul din acel sector ar fi putut fi folosit de unii spectatori în scopuri nu tocmai nobile. Totodată, au fost modernizate vestiarele, în plus amenajându-se şi o cameră pentru testele antidoping.

Arena sibiană este OK
Membrii Comisiei de Licenţiere au inspectat, la mijlocul săptămânii precedente, încă o dată "Municipalul" sibian, stabilind că arena din Parcul Sub Arini poate găzdui meciuri de Liga I. Astfel, până la finalizarea lucrărilor la arena de pe malul Tîrnavei Mari, programată pentru începutul lunii octombrie, Gazul metan va putea juca la Sibiu jocurile de campionat considerate acasă. "Este în regulă. Putem juca la Sibiu. Tot ce au cerut membrii Comisiei de Licenţiere la precedenta vizită s-a înfăptuit", a afirmat Ioan Horoba, directorul general al Gazului metan.

Abonamente doar pentru meciurile de la Mediaş
Oficialii grupării medieşene au afirmat că au luat decizia de a pune în vânzare abonamente doar pentru meciurile pe care Gazul metan le va disputa pe arena de pe malul Tîrnavei Mari, nu şi pentru jocurile de la Sibiu. "Stadionul "Municipal" din Sibiu are altă configuraţie decât arena noastră, astfel că ne-am gândit că ar fi mai bine să nu scoatem la vânzare abonamente şi pentru primele meciuri de acasă, pentru a nu crea probleme în momentul în care ne vom muta înapoi, pe teren propriu. În momentul în care vom reveni acasă, atunci suporterii noştri îşi vor putea cumpăra şi abonamente. Până atunci însă, bilete la meciurile pe care Gazul metan le va susţine la Sibiu pot fi achiziţionate atât de la Mediaş, cât şi de la casele de bilete ale "Municipalului" din Sibiu", a afirmat preşedintele Consiliului Director al Gazului metan, Corin Cindrea.