Eric, golgheterul Mediaşului în Liga I: „Marchez pentru mama”

Eric, golgheterul Mediaşului în Liga I: „Marchez pentru mama”


Mijlocaşul brazilian a devenit luni golgheterul all time al Mediaşului în Liga I, cu 13 reuşite

Eric e primul golgheter în noul sezon, după ce a marcat două goluri cu Victoria Brăneşti şi a intrat pentru a doua oară şi în istoria Gazului. În urmă cu doi ani aducea prima victorie a medieşenilor în deplasare, după 64 de ani.

Brazilianul Mediaşului a început noul sezon aşa cum îl terminase pe precedentul. A fost omul etapei cu două goluri în victoria Gazului cu 3-2 la Brăneşti. Eric a ajuns astfel la şapte goluri marcate în ultimele şase meciuri oficiale. "Mă simt bine. A fost pentru prima dată în Liga I când nu mă accidentez în perioada de pregătiri. Mă bucur că îmi ajut echipa cu aceste goluri", a spus Eric, care a devenit "Omul Recordurilor" la Mediaş. A marcat pe stadionul din Buzău golurile care îl fac golgheterul absolut al Gazului în Liga I. Tot la Buzău mai stabilise un record. "Am marcat două goluri şi cu Gloria Buzău, în prima victorie a Gazului în deplasare, după 64 de ani. Mă bucur că am ajuns cel mai bun marcator. Ar fi bine să jucăm tot acolo. Vreau să mai dobor şi alte recorduri, am intrat în istorie", glumeşte brazilianul. Curtean şi Bud, ultimii doi golgheteri ai Gazului, au plecat de la Mediaş, dar Eric nu disperă să se transfere. "Eu am dezavantajul că sunt extracomunitar. Ei erau români şi tineri, de aceea s-au transferat. Poate voi primi şi eu o ofertă foarte bună pentru mine şi club. Doar aşa voi pleca", povesteşte Eric.

Are salariul din Liga a II-a

Brazilianul mai are un an de contract cu Gaz Metan şi salariul nu i-a mai fost modificat de când echipa juca în liga secundă. Asta nu-l împiedică însă să-şi ajute familia din Brazilia. Mama sa este bolnavă, iar Eric i-a promis că o va ajuta cu bani pe ea, dar şi restul familiei. "Mama are ceva probleme la picioare şi i-am spus să nu mai meargă la muncă pentru că îi voi trimite eu bani. Vreau acum să terminăm de renovat casa bunicului, în care stă mama. Familia mea are nevoie de bani şi eu trebuie să-i ajut. Pentru mine, familie înseamnă şi verişori, şi unchi, şi toate rudele. Pe toţi încerc să-i ajut. N-o să-mi uit niciodată familia", spune brazilianul Mediaşului.

1,16 este media de goluri pe meci al lui Eric, în ultimele şase partide oficiale

13 goluri a marcat Eric în Liga I în ultimele trei sezoane

"Nu ne gândim să-l vindem pe Eric. Îl ţinem, pentru că vrem să obţinem rezultate tot mai bune", Ioan Horoba, director general Gaz Metan

"Visele din copilărie mi se îndeplinesc acum. Lumea mă aplaudă, sunt cunoscut în oraş şi joc bine. Sunt fericit", Eric de Oliveira, mijlocaş Gaz Metan


Dedică golurile prietenei handbaliste

Eric a arătat semnul inimii după golurile marcate în partida cu Victoria Brăneşti şi explică faptul că gestul său este dedicat prietenei, Cosmina Danciu, care este handbalistă la Dunărea Brăila. "Gestul acesta îl fac de câteva meciuri încoace. Mă gândesc la ea când marchez. Suntem împreună de trei ani şi ne gândim să ne căsătorim, dar deocamdată trebuie să ne vedem fiecare de carieră", şi-a dezvăluit planurile Eric de Oliveira.

E "naşul" lui Poli

Gaz Metan va juca duminică cu Timişoara, echipa împotriva căreia Eric a marcat de fiecare dată. A evoluat contra bănăţenilor doar în campionatul trecut şi a înscris un gol în jocul de la Mediaş şi două goluri la Timişoara. Se laudă că are un gol şi în poarta lui Poli II, în liga secundă. "Am până acum patru goluri în trei meciuri cu Timişoara. Sper să îmi ajut din nou echipa. Ambiţiile lor sunt mari însă, pentru că în ultima confruntare le-a distrus şansele la titlu", a spus Eric.