Legiunea străină

Legiunea străină


Echipa din Mediaş are în lot 11 jucători de peste hotare; echipa a doua a Gazului metan, din Liga a III–a, are în componenţă alţi câţiva fotbalişti străini.

Gazul metan a devenit o echipă poliglotă, odată cu transferurile din ultimul an şi jumătate. Gruparea medieşeană are în lot, pentru sezonul 2010/2011, nici mai mult, nici mai puţin decât 11 jucători străini, iar rândul acestora ar putea fi foarte bine îngroşat.
Slovacia dă Gazului metan 3 jucători. După ce, pe Tîrnava Mare, au ajuns Milos Buchta, cel mai bun portar din Liga I în ediţia trecută de campionat, şi mijlocaşul la închidere Michal Kubala, în această vară a fost adus şi Jasmin Prekop. Tot 3 este numărul sârbilor, Zarko Markovic, cel mai înalt fotbalist din Liga I, Jasmin Trtovac şi Marko Marovic întărind defensiva Gazului metan. Tot în defensivă este un alt fotbalist înalt, de 1,96 metri, georgianul Akaky Khubutia.
La mijlocul terenului apare cel mai vechi stranier al echipei medieşene, brazilianul Eric de Oliveira, care de curând a lămurit un alt fotbalist "cariocas" să vină la Mediaş, pe Kleber Novaes de Lima, care l-a convins deja pe antrenorul Cristi Pustai şi are toate şansele să semneze.
Străinii sunt bine reprezentaţi şi în ofensivă. Grecului Vasilios Galanis, venit în iarnă, i s-au alăturat, din această vară, spaniolul Raul Martin del Campo şi bosniacul Admir Aganovic .
Acestora li s-ar putea adăuga portarii Edgars Portnojs (Letonia) şi Raymond Fenny (Ghana), de la echipa a doua.
Aganovic şi spaniolul Martin del Campo au convins
Sârbul Admir Aganovic şi spaniolul Raul Martin del Campo s-au integrat perfect în angrenajul echipei pregătite de tehnicianul Cristi Pustai. ”Aganovic este un jucător bătăios, un vârf împins, de careu, arţăgos, un fotbalist penetrant, care nu suportă să piardă mingea. Raul joacă în spatele vârfurilor, se vede atunci când intră pe teren. Pasează bine, ştie jocul, dar a dat peste o perioadă de pregătire mai intensă la echipă şi asta s-a văzut. Sunt amândoi câştiguri pentru Gaz metan”, a afirmat Ioan Horoba, directorul general al medieşenilor.
Kleber s-a adaptat la Mediaş
Vârful de atac brazilian Kleber Novaes de Lima a mărturisit că s-a adaptat deja la gruparea medieşeană, cu care, probabil, va semna un contract, zilele următoare. “Sunt de două săptămâni în pregătire cu Gazul metan şi am văzut jucători puternici, buni, care se descurcă bine cu mingea şi care practică un joc plăcut. Eu mă pregătesc cât mai bine, pentru că vreau să dau cât mai multe goluri. Sunt pentru prima dată în România. Este o nouă experienţă pentru mine”, a afirmat brazilianul. În vârstă de 29 de ani, jucătorul originar din Sao Paolo a evoluat, sezonul trecut, la gruparea albaneză KF Laci, cu care a promovat în prima ligă.