Avancronica meciului Gaz Metan Medias - Sportul Studentesc Bucuresti

Avancronica meciului Gaz Metan Medias - Sportul Studentesc Bucuresti

Cristian Pustai: "Se anunţă un meci frumos, să sperăm că nu vom fi superficiali, ci vom fi foarte atenţi, foarte conectaţi, pentru că orice punct adunat în clasament contează"
Gaz Metan Mediaş

Antrenorul Cristian Pustai se aşteaptă la un "meci frumos" în compania Sportului Studenţesc, duminică la Sibiu: "O să întâlnim o echipă frumoasă a acestui campionat, care joacă spectaculos şi a marcat şapte goluri de la debutul sezonului. Sunt puţine echipe care au mai reuşit această performanţă. Se anunţă un meci frumos, să sperăm că nu vom fi superficiali, ci vom fi foarte atenţi, foarte conectaţi, pentru că orice punct adunat în clasament contează. Sportul are jucători buni de la mijloc în sus, în special Curelea, Varga şi Bălan. De fapt, cei trei sunt şi autorii celor şapte goluri ale studenţilor. Practic, Curelea şi Eric sunt golgheterii campionatului la ora actuală".

Referindu-se la situaţia echipei sale, antrenorul lui Gaz Metan a precizat: "Persistă mai vechile probleme cu Milos Buchta şi cu Raul del Campo, iar ieri, în timpul antrenamentului, s-a accidentat şi Zarko Markovic. Să sperăm că e vorba de o accidentare uşoară. Se pare că şi Aganovic resimte dureri, dar mai sunt 48 de ore până la startul jocului şi vom vedea atunci".

După ce a obţinut două victorii şi o remiză în primele trei etape, tehnicianul Cristi Pustai vrea să continue cu acelaşi bilanţ şi în următoarele trei partide. "Aş vrea nouă puncte în următoarele trei etape, dar şi cu şapte aş fi foarte mulţumit", a declarat Pustai. Mediaşul joacă în următoarele runde la Sibiu cu Sportul şi Rapid şi în deplasare la Pandurii. Altfel, accidentat la tendon, portarul slovac Buchta are şanse mici să prindă vreunul dintre cele trei meciuri.

Mijlocaşul Ovidiu Hoban s-a arătat încrezător în şansele echipei sale de a obţine victoria, recunoscând totodată forţa ofensivă a oaspeţilor: "Din punctul meu de vedere, o să fie un meci foarte greu, cu o echipă foarte ofensivă. Trebuie să fim foarte atenţi, să nu mai dăm dovadă de superficialitatea pe care am arătat-o cu FC Timişoara. Dacă vom fi contectaţi la meci, vom putea lua toate cele trei puncte. Am rămas acelaşi lot, suntem de ceva timp împreună şi dorim să arătăm un loc mai bun în clasament. Toate meciurile sunt dificile, indiferent că joci cu Sportul sau cu Steaua, punctele sunt aceleaşi".

Eric de Oliveira (24 de ani), golgeterul campionatului, cu 6 reuşite în 3 etape, a mărturisit ieri: "Colegii spun că am driblingurile lui Ronaldinho, iar unii mă strigă , ştiind că-mi place de Ronaldo. Ronaldinho e mai talentat ca mine, dar mă simt mai bine ştiind că sînt mai frumos decât el!". Mijlocaşului ofensiv i se va mări contractul anual de la 30.000 la 80.000 de euro.

Echipa probabilă: Pleşca - Trtovac, Fl.Lazăr, Khubutia, M.Marović - Al.Muntean, Hoban, Todea, Eric Pereira, Pârvulescu – Aganović; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Z.Marković, Buchta, Raúl; Suspendaţi: -; Rezerve: Portnojs, Zaharia, Nohai, Kubala, Dudiţă, Bozeşan, Liţu

ULTIMUL MECI (Astra Ploieşti - Gaz Metan Mediaş 0-2)
Au marcat: 0-1 Eric de Oliveira (20p), 0-2 Eric de Oliveira (84)
Astra: 12. Ebede - 2. Măţel, 4. Mihalache, 5. Rohat, 17. Sandu - 18. Strătilă, 8. Seto (21. Fatai '65), 11. Bornosuzov, 23. Dinu - 10. Tudor (14. Popara '58), 19. Lukacs (15. Mihalcea '53). Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Mediaş: 12. Pleşca - 3. Trtovac, 19. Lazăr, 13. Khubutia, 25. Markovic - 21. Todea, 15. Hoban - 5. Muntean (16. R. Zaharia '63), 27. Eric de Oliveira (7. Kubala '85), 88. Pârvulescu - 2. Aganovic (9. Liţu '87). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Ebede '18, Dinu '33, Mihalache '68 - Trtovac '52, R. Zaharia '90+2.
Arbitri: Radu Petrescu (central) - Iulian Radu, Florin Stănescu (asistenţi) - Andrei Chivulete (rezervă).
Observatori: Hacic Garabet, Dan Petrescu.

Dupa ce a castigat in prima etapa la Buzau in fata Victoriei Branesti, Gaz Metan Medias a reusit o noua victorie in deplasare castigand cu 2-0 la Ploiesti in fata Astrei. Echipa lui Cristi Pustai a ajuns pe locul doi in clasament, iar brazilianul Eric de Oliveira conduce in clasamentul golgeterilor ligii intai, avand sase goluri. Obiectivul mediesenilor in meciul cu Sportul este de a obtine prima victorie acasa intrucat la precedentul joc disputat la Sibiu au facut 2-2 cu Timisoara. Spectatorii din orasul care ii gazduieste in acest tur de campionat ar vrea sa-i vada si cum castiga un meci si maine "gazistii" ar avea ocazia sa le indeplineasca dorinta. În următoatele trei etape Gaz Metan Mediaş va juca cu Pandurii Târgu-Jiu (deplasare), Rapid Bucureşti (acasă) şi FCM Târgu-Mureş (deplasare).
Sportul Studenţesc Bucureşti

Fundaşul Răzvan Farmache a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că echipa sa îşi doreşte să termine cât mai sus în clasament, în acest sezon, precizând că se gândeşte chiar şi la titlul de campion: "Noi am dori să terminăm cât mai sus posibil. Ne gândim chiar şi la campionat, orice jucător visează să fie campion şi să câştige cupe. Dacă ne mulţumim cu puţinul, nu vom face nimic. Sperăm să terminăm acest sezon cât mai sus, chiar să repetăm ceea ce au făcut jucătorii Sportului acum cinci ani. Eu cred că este un lot valoros, poate chiar mai valoros decât atunci, iar între timp ne-am şi maturizat".

Portarul Adrian Viciu a precizat că va încerca să îşi facă treaba cât mai bine la echipa sa, apoi ofertele de la echipele mai bine cotate vor veni: "Toată lumea îşi doreşte să joace la echipe bine cotate, să câştige mulţi bani. Deocamdată suntem aici, la Sportul Studenţesc şi încercăm să ne facem treaba cât putem de bine şi astfel vor veni şi ofertele".

Sportul Studenţesc a realizat la finele acestei săptămâni primele transferuri din această vară, întărind compartimentul defensiv cu doi foşti componenţi. Este vorba de Bogdan Pătraşcu, care a revenit în ţară după zece ani petrecuţi în Italia, şi de Florin Maxim, jucător devenit liber de contract după ce a câştigat, marţi, litigiul cu FC Timişoara. Pătraşcu a debutat în Divizia A la 18 ani, într-un meci al Sportului Studenţesc cu Petrolul Ploieşti, şi a evoluat timp de patru sezoane în tricoul alb-negru. În 2000, mijlocaşul s-a transferat în Bulgaria, la Litex Loveci, iar un an mai târziu a semnat cu Piacenza. Pătraşcu s-a aflat sub contract cu formaţia italiană timp de nouă ani, perioadă în care a mai evoluat sub formă de împrumut la Chievo Verona şi Padova. A debutat la echipa naţională în 2006, în meciul cu Armenia, scor 2-0, în perioada când era căpitanul Piacenzei. Florin Maxim a debutat în Divizia A la Steaua, pentru care a jucat trei meciuri, iar apoi a fost împrumutat la Apulum Alba Iulia şi UMT Timişoara. Sportul Studenţesc l-a transferat din Ghencea în sezonul 2001-2002 pentru suma de 150.000 de dolari. După retrogradarea "studenţilor" din 2006, Maxim a semnat cu Farul Constanţa, iar apoi, în 2009, cu FC Timişoara.

Echipa probabilă: Viciu - Ciupe, Patriche, Ghinga, Farmache - T.Bălan, Cruceru, Cr.Irimia, D.Varga - Curelea, Ferfelea; Antrenor: Tibor Selymes; Accidentaţi: -; Suspendaţi: -; Rezerve: A.Popescu, Cazan, M.Nae, N.Vasile, Postolache, C.Gheorghe

Dinamoviştii lucrează la un transfer pe care l-ar vedea finalizat la iarnă: Dacian Varga de la Sportul. Mijlocaşul de 25 de ani e o mai veche dorinţă a lui Ioan Andone, dar şi a lui Cristi Borcea, mai ales de când fotbalistul le-a suflat "câinilor" titlul în 2009. "Acum nu are unde să joace, dar la iarnă ar putea pleca Adrian Cristea sau Alexe şi atunci se face loc pentru Dacian. Nu poţi să-l aduci să-l ţii rezervă", spun dinamoviştii. "Tot o să scap eu odată şi odată de domnul Şiman!", glumea mijlocaşul după 4-2 cu Bistriţa.

Dorit de Steaua, mijlocaşul Tiberiu Bălan a spus că vrea să rămână la Sportul: "Nu mă gîndesc la un transfer, vreau să continuu în Regie. Dacă vom rezolva problemele din defensivă, putem trage şi la cupele europene".

ULTIMUL MECI (Sportul Studenţesc Bucureşti - Gloria Bistriţa 4-2)
Au marcat: 0-1 Cornel Predescu (2), 1-1 Costin Curelea (5), 1-2 Junior Moraes (35), 2-2 Tiberiu Bălan (49), 3-2 Costin Curelea (68), 4-2 Dacian Varga (90+1)
Sportul: 33. Viciu - 15. Ciupe, 24. Patriche, 13. Ghinga, 29. Farmache - 30. Irimia, 21. Vasile (19. Cruceru '54) - 28. T. Bălan (8. Nae '88), 10. Ferfelea (22. Postolache '62), 20. D. Varga - 9. Curelea. Antrenor: Tibor Selymes.
Bistriţa: 22. Albuţ - 17. Săceanu, 3. Tudose, 18. Frăsinescu, 5. Velcovici - 6. A. Mureşan, 21. Keita (11. De Souza '76), 25. Predescu (7. Coroian '70), 30. Băjenaru, 20. De Pina (2. C. Petre '56) - 10. Moraes. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Cartonaşe galbene: Ghinga '18, D. Varga '53, Cruceru '87, Irimia '89 - De Pina '19, Moraes '41.
Arbitri: Adrian Comănescu (central) - Vasile Marinescu, Valentin Avram (asistenţi) - Claudiu Baboia (rezervă).
Observatori: Daniel Gherasim, Stan Prodan.

Dupa ce a fost condusa cu 0-1 si 1-2 de Gloria Bistrita, tinerii jucatori ai Sportului au intors spectaculos rezultatul, castigand cu 4-2. Au stralucit in special Varga, Balan si Ferfelea. In aparare sunt inca probleme mari, pana acum "alb-negrii" primind gol in toate cele trei partide disputate. In plus, dintre toate echipele din Liga 1, defensiva echipei din Regie a primit opt goluri si este cea mai slaba dupa trei etape disputate. Victoria cu Bistrita a venit cum nu se poate mai bine intrucat, daca ar fi pierdut si acel meci jucatorii puteau intra intr-o stare de panica. Obiectivul Sportului in deplasarea de la Sibiu este de a nu pierde meciul cu Gaz Metan si de a incerca o noua victorie, care sa-i duca spre topul clasamentului. In plus, "studentii" stiu ca este ziua patronului lor Vasile Siman care a implinit ieri 39 de ani, si vor incerca sa-i faca cadou trei puncte. În următoatele trei etape Sportul Studenţesc Bucureşti va juca cu CFR 1907 Cluj (acasă),Craiova(deplasare) şi Victoria Brăneşti (acasă).