Baschet ! Gaz Metan Mediaş va avea un fan club

Baschet ! Gaz Metan Mediaş va avea un fan club

Mircea Dăian, un iubitor al baschetului din Mediaş pune bazele unui fan club al echipei Gaz Metan Mediaş, una dintre cele mai importante echipe de baschet ale României la ora actuală. La punerea în aplicare a acestei idei, Mircea a avut ajutor din partea lui Alexandru Szomboti, un alt susţinător al baschetului din Mediaş şi implicit suporter al echipei de pe Târnava Mare.

Mediaş este poate singurul oraş din Ardeal cu o echipă fruntaşă în baschetul masculin românesc şi care nu se bucură de o galerie organizată ori de o asociaţie a fanilor. Acest lucru este însă pe cale să se schimbe.

Promotorul acestui proiect, Mircea Dăian este originar din Mediaş, dar a petrecut 15 ani în Germania, acolo unde a fost susţinătorul echipei din Bamberg, actuala campioană din Bundesliga. De cinci ani s-a întors în localitatea ardeleană de provenienţă.

"Mergeam la meciuri la Bamberg. I-am urmărit, am văzut că totul e foarte bine organizat. Am zis că pot face ceva şi aici, la Mediaş. În două săptămâni va fi gata şi site-ul www.bcgazmetanmedias.ro, iar în aproximativ o lună vom avea prima întâlnire cu suporterii pentru organizarea galeriei" a afirmat Mircea Dăian pentru ziarul local Monitorul de Mediaş.

"Copii mei m-au dus la baschet. Aşa am ajuns să-l îndrăgesc tot mai mult. La baschet există mai mult fair-play decât la alte sporturi" a spus Alexandru Szomboti pentru aceeaşi sursă.

Proiectul gândit de cei doi iubitori de baschet este unul amplu, aceştia pregătind în amănunt toate detaliile privind existenţa unui fan club.

"Vrem să promovăm baschetul în şcolile din municipiul Mediaş. Vrem să mergem împreună cu jucătorii înainte de fiecare meci. E important ca tinerii să fie alături de echipă. Baschetul e un sport la care se foloseşte mai mult mintea, de asta îmi place. Sunt foarte multe mişcări tactice, trebuie să iei o decizie într-o fracţiune de secundă" spune Mircea Dăian pentru Monitorul de Mediaş.

Alături de colectivul de jucători de la Mediaş putem spune că acest proiect are mari şanse de reuşită, cu atât mai mult dacă ne amintim de acţiunea umanitară la care au luat parte câţiva dintre baschetbalişti în sezonul precedent.

Principalele obiective ale fan clubului intitulat Lupii Negri sau Lupii din Mediaş vor fi:

- organizarea galeriei şi dotarea acesteia cu tobe, steaguri şi tricouri
- toţi membrii galeriei să poarte tricoul cu numărul 6
- compunerea imnului echipei
- organizarea de ieşiri a suporterilor în compania jucătorilor
- găzduirea anuală a unui turneu de streetball

În imagine este prezentată mascota echipei Gaz Metan Mediaş, la rândul ei membru al fan club-ului echipei. Numele său este Wolfi.

.Toti iubitorii baschetului MEDIESAN sint asteptati miercuri 18.08.2010 la ora 18 in fata sali POLIVALENTE ptr. stabilirea programului pe anul 2010-2011.Speram ca mascota WOLFY sa duca echipa spre castigarea CUPEI ROMANIEIsi a campionatului.HAI GAZU.