"Era mai bine dacă nu marcam, dar câştigam"

"Era mai bine dacă nu marcam, dar câştigam"


Mijlocaşului brazilian Eric de Oliveira îi merge bine în acest debut de campionat. După ce, în runda inaugurală, a bifat o "dublă", în meciul de aseară fotbalistul "cariocas" şi-a mai trecut în cont alte două goluri, prin care a devenit cel mai prolific jucător al Ligii I după două etape. Cu toate acestea, brazilianul avea, la finalul partidei de la Sibiu, şi unele regrete.
- Eric, în primul rând felicitări pentru cele două goluri. Cum te simţi în postura de golgeter al campionatului? - Degeaba sunt eu golgeterul campionatului dacă nu am reuşit să câştigăm 3 puncte în meciul cu Poli Timişoara. Normal că simt un sentiment de bucurie după cele două goluri marcate, dar am părăsit arena sibiană foarte supărat pentru că, pe greşelile noastre, am pierdut două puncte. Dar, acum nu mai avem ce face, ridicăm capul sus şi privim cu optimism şi încredere spre jocul cu Astra, pe care suntem hotărâţi să îl câştigăm. Vreau să fac cât mai multe pentru echipă, să dau cât mai multe goluri, pentru a-mi ajuta echipa să urce cât mai sus în clasament.
- Cui dedici "dubla" din meciul cu Poli? - Unui prieten de-al meu din copilărie, Enilton, cu care mă aveam ca un frate. I-a murit tatăl în urmă cu foarte puţină vreme, un om care a avut foarte mare încredere în mine şi pe care am vrut să îl aduc să mă vadă în nişte meciuri în România. Din păcate, nu am mai apucat şi vreau să îi dedic lui cele două goluri. Sper ca, de acolo, de sus, să se bucure pentru mine.
- Se poate spune că eşti "naşul" timişorenilor, a doua oară le-ai dat câte o "dublă"... - Poţi să spui şi aşa, având în vedere că, pe unde i-am prins, i-am taxat. Anul trecut, la Mediaş, chiar dacă am pierdut, am marcat, iar în retur, la Timişoara, am dat o "dublă", la fel ca şi acum. Se pare că îmi priesc meciurile cu ei. Nu mă voi opri aici, mai am goluri de dat. Însă, vezi cum este, roata se învârte. Am marcat cu Iaşiul în minutul 93, cu Dinamo în '89, iar acum am primit gol în minutul 90.
- Antrenorul lui Poli te-a lăudat la conferinţa de presă...
- (se amuză) La câte laude am primit în ultimii ani, jucam deja în naţionala Braziliei. Mă bucur că sunt apreciat, mă onorează aceste cuvinte de laudă. Am şi primit, după meci, foarte multe mesaje de la prieteni, aşa că sunt foarte bucuros pentru că văd că sunt iubit.