Eric - IL FENOMENO

Eric - IL FENOMENO


Start perfect de campionat pentru brazilianul Gazului metan, Eric de Oliveira. Câte două goluri cu Victoria Brăneşti, FC Timişoara şi acum, cu Astra, l-au făcut pe fotbalistul "cariocas" omul debutului de sezon, în Liga I. Nu puţini - inclusiv antrenorul Cristi Pustai - sunt cei care i-l recomandă pe Eric selecţionerului Lucescu junior. În exclusivitate pentru cititorii săptămânalului Tribuna Sporturilor, brazilianul îşi descrie reuşitele din meciul de ieri, cu Astra, dezvăluie cui dedică aceste două goluri şi mărturiseşte cum de a dat samba pe... dansul pinguinului.
- Văd că nu trece meci fără să marchezi câte două goluri, dintre care unul din penalti. Ce-i cu acest start de sezon?
- Aşa trebuie să fie întreg sezonul. Am marcat câte o "dublă" în fiecare meci, dar staţi liniştiţi, am destule şi pentru alte echipe. M-aş bucura să marchez cel puţin un gol în fiecare meci. De aia sunt pe teren, să marchez cât mai mult, să îmi ajut astfel echipa. Cu Astra am obţinut o victorie extrem de importantă, pentru că, după ce am câştigat cu Brăneştiul, a venit acel 2-2 acasă, cu gol primit în prelungiri. Este o victorie de moral aceasta, cu Astra.
- Cui dedici golurile de astăzi (n.a. ieri)?
- Tuturor colegilor care nu au prins lotul. Ne pregătim cu toţii exemplar şi formăm o familie, la Mediaş. Dar, în mod special, unul din goluri este pentru Nohai, iar al doilea pentru "fratele" meu Silvăşan, cu care am vorbit foarte mult în ultima vreme. Ştiu că îi e greu să stea atât timp pe margine după accidentarea din cantonamentul din Ungaria. Îl aştept să revină cât mai repede. Nu pot să îi uit însă nici pe suporterii noştri, care au venit şi la Ploieşti şi ne-au încurajat în permanenţă. Sunt convins că i-am făcut încă o dată fericiţi cu aceste două goluri.
- Cum au fost golurile cu Astra?
- La primul am primit o super-pasă de la Aganovic. E fotbalist băiatul ăsta. Mi-a dat-o cu călcâiul. Am pătruns, un fundaş de-al lor m-a tras de tricou, apoi portarul m-a busculat, penalti clar. Am tras exact ca în prima etapă, cu Brăneştiul, în dreapta. Mai schimb şi eu colţul. Lui Pantilimon, acum o etapă, i-am dat-o în stânga. La al doilea, m-am înţeles de minune cu Hoban, care m-a lăsat singur cu portarul lor şi... am înscris din nou.
- Te-am prins greu, ai înroşit telefonul. Ai vorbit acasă?
- Da, cum să nu? La fel ca după fiecare meci. Un unchi de-al meu a urmărit pe internet desfăşurarea meciului. Mi-a zis că, la final, toată familia a plâns de bucurie. Sunt mândri de mine. Şi eu de ei şi le mulţumesc că îmi sunt alături, chiar şi de la atâta depărtare. Îi simt de fiecare dată ca şi când ar fi în tribună.
- De la samba, ai ajuns la dansul pinguinului...
- M-am tot gândit că nu am cum să îi învăţ pe toţi colegii samba, după goluri, şi aşa am ales ceva mai de pe aici. Dansul pinguinului l-am învăţat şi eu foarte repede, nu e greu deloc. Îmi place.
- Urmează meciul cu Sportul. Un pronostic?
- 1 solist. Mai încape vorbă? Fără 3 puncte cu Sportul, victoria cu Astra nu are farmec. Avem o săptămână la dispoziţie să mai corectăm din greşelile făcute şi cu Astra. De-abia aştept un nou meci şi sper ca suporterii noştri, atât cei din Mediaş, cât şi din Sibiu, să vină în număr cât mai mare la stadion. Avem nevoie de o atmosferă şi mai tare decât cea de la meciul cu Timişoara.