Eric: "Vreau să joc pentru România"

Eric: "Vreau să joc pentru România"



Eric de Oliveira (25 de ani) e liderul golgheterilor din Liga I, cu şase goluri, reuşind trei "duble" în primele trei etape. Noua vedetă a Ligii I se declară gata să răspundă prezent unei eventuale convocari la naţionala României. După victoria de duminică, de la Ploieşti, tehnicianul Cristi Pustai l-a propus pe Eric de Oliveira la naţionala României, mai ales că brazilianul reuşise să marcheze o "dublă" în al treilea meci consecutiv. "Eric ar merita să joace pentru România. E un jucător talentat, serios, care ar putea să fie o soluţie viabilă", a spus Pustai. Mijlocaşul mărturiseşte că nu ar refuza o asemenea propunere.
MAI ARE DOI ANI DE ASTEPTAT
"Azi (n.r. - ieri) se împlinesc trei ani, o lună şi o zi de când am ajuns la Mediaş. România este acum prima mea casă, nu a doua. În aceşti ani, ţara voastră mi-a oferit în fotbal mult mai mult decât mi-a dat Brazilia. Normal că aş vrea să joc pentru România, dar acest lucru depinde în primul rând de cei de la federaţie. Dacă mă vor, eu sunt gata să îi ajut. Nu cred că e nevoie de cinci ani pentru a primi cetăţenia. În alte ţări, fotbaliştii o primesc mult mai repede", a spus Eric. Problema brazilianului nu e reprezentată atât de obţinerea cetăţeniei române, cât de faptul că, în conformitate cu regulile FIFA, mai are de aşteptat încă aproape doi ani până să poată juca pentru România. Reglementările fotbalistice internaţionale precizează că un fotbalist trebuie să evolueze cinci ani consecutiv într-o ţară pentru a putea fi naturalizat şi pentru a putea juca în naţionala respectiva.
Pana la 16 ani , fotbal in sala -
Eric a practicat de la 12 la 16 ani fotbalul în sală, unde a fost remarcat de oficiali ai clubului Flamengo, care l-au chemat să dea probe de joc. A convins şi a jucat timp de doi ani la juniorii lui "Fla". La 18 ani a plecat la Parana, în Liga I din Brazilia, dar s-a accidentat şi a fost cedat la Metropolitano. A revenit şi a avut evoluţii spectaculoase, fiind propus în vara anului 2007 mai multor cluburi europene. l-a transferat pe o sumă modică, însă brazilienii deţin 20% din drepturile sale federative.
La 18 ani a vrut sa se lase -
Cariera lui Eric a avut un moment de răscruce pe când avea 18 ani. A suferit o accidentare gravă şi se gândea să se lase de fotbal. "Nu îi doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Am stat şase luni în afara terenului de fotbal şi a fost îngrozitor. Am vrut să mă las. Familia a fost alături de mine şi am mers mai departe", a mai declarat brazilianul.
Didi si Ronaldo , idoli
- Acum trei ani, când a sosit în Liga I, Eric fura meserie de la Cleidimar Didi, atacant care marca meci de meci pentru CFR. "Îmi plăcea foarte mult cum joacă Didi. A fost ca un model pentru mine. Sper să treacă peste accidentări şi să revină atacantul care era în 2007", spune Eric. Din străinătate, favoritul său este "Il Fenomeno" Ronaldo. "Am fost impresionat de talentul şi puterea de a trece peste accidentări", motivează Eric. Mijlocaşul este în ultimul an de contract şi are o clauză de reziliere de 350.000 de euro. România are un lider adevărat în Cristi Chivu. Este un jucător foarte valoros şi aş dori să joc alături de el Eric de Oliveira, mijlocaş Gaz Metan
Sincer, nu mă aşteptam să încep cu şase goluri în primele trei etape. Pentru tur, mi-am propus să marchez de zece ori
Eric de Oliveira, mijlocaş Gaz Metan

Lucruri inedite pentru brazilian

- În tinereţe, asemenea lui Cristi Borcea, vindea butelii cu gaz ca să facă rost de bani
- La 16 ani preda samba copiilor
- În tinereţe juca fotbal în cartier, deşi nu avea ghete
- Este logodit cu Cosmina Dancu, handbalistă la CSS Mediaş
- Îşi ajută mama cu bani, aceasta fiind bolnavă