Horoba: "Nu a fost penalti”

Horoba: "Nu a fost penalti”


Deşi au trecut 3 zile de la meciul de pe "Municipal", dintre gruparea medieşeană şi Rapid, reacţii la penaltiul acordat de arbitrul Haţegan continuă să apară. Ioan Horoba, directorul general al Gazului metan, a criticat decizia centralului arădean Ovidiu Haţegan de a arăta punctul cu var la faza respectivă, considerând că mijlocaşul slovac Michal Kubala nu a avut nicio intenţie de a juca balonul cu mâna.

- Domnule Horoba, a meritat Rapidul să câştige?
- Eu rămân la părerea că am pierdut pe nedrept. Îmi pare foarte rău că am părăsit terenul de joc învinşi, pentru că Rapid nu merita să câştige cu noi. Un egal ar fi fost mai echitabil pentru toată lumea.
- Lămuriţi-ne şi pe noi cum s-au petrecut lucrurile la faza în care Haţegan a dictat penalti pentru Rapid...
- Arbitrul a greşit acordând acea lovitură de la 11 metri pentru giuleşteni. Mingea a ricoşat dintr-un grup de jucători, iar Kubala a avut mâna pe lângă corp, nu a avut nicio intenţie de a juca mingea cu mâna. Centralul a acordat eronat penalti. Am revăzut faza la televizor de nenumărate ori şi rămân la această părere. A fost o decizie greşită. Din păcate, nu a ştiut să gestioneze finalul de meci. Oricine care urmăreşte statistica meciului şi vede câte cartonaşe, galbene şi roşii, a împărţit arbitrul în finalul jocului, ar fi tentat să creadă că a fost măcel, un joc plin de durităţi. Ori, mie mi s-a părut că a fost un joc normal. Un arbitru puternic nu ajunge într-o asemenea situaţie. Ne-a "îngălbenit". Ce să mai zic, la fel ne-a arbitrat şi cu Timişoara, în etapa a II-a.
- Pentru Gaz metan urmează două meciuri cu tot atâtea echipe nou-promovate. Ce obiectiv aveţi?
- Este obligatoriu să le câştigăm pe ambele. Gata, meciul cu Rapid e istorie. Trecem peste acest eşec. De acum ne gândim numai la jocul de la Tg. Mureş. Apoi, la cel cu "U" Cluj. Sunt convins că vom reuşi să câştigăm 6 puncte din tot atâtea posibile.