Victor Piţurcă şi-a pus oamenii să se intereseze de situaţia contractuală a brazilianului de 25 de ani, iar clujenii vor şi ei al doilea jucător de la Mediaş, după ce au dat lovitura campionatul trecut cu transferul lui Bud. Ipoteza conform căreia cine ajunge golgheter se transferă imediat la unul dintre "granzi" tinde să devină o regulă la Gaz Metan. Curtean a plecat la Poli, Bud la CFR, iar medieşenii ar putea da un tun pe piaţa transferurilor şi pentru 2010. Eric de Oliveira este noua vedetă la Mediaş şi a intrat deja în colimatorul echipelor care trag la titlu. Steaua i-a făcut pentru prima dată marcaj brazilianului. Piţurcă l-a pus pe unul dintre colaboratorii săi să-l sune pe mijlocaş şi să afle cât mai are contract cu Gaz Metan.
"Dacă joci bine, te-am putea lua acum. Eşti sub observaţia noastră", i-au transmis steliştii. Echipa din Ghencea are însă un concurent serios în lupta pentru Eric. CFR Cluj a pus de mult timp ochii pe brazilianul Mediaşului, şi ultimele evoluţii ale lui Eric au retrezit interesul pentru el în Gruia. Clujenii sunt în relaţii bune cu oficialii Gazului, de unde l-au cumpărat în iarnă pe Cristi Bud, iar de curând l-au dat împrumut pe Paul Batin. "Sunt bucuros că echipele mari se interesează de mine, dar până la urmă sunt încă jucătorul Mediaşului. Ştiam că sunt monitorizat de CFR şi de alte echipe bune din Liga I", a recunoscut Eric.

E ieftin si la final de contract

Cele patru goluri marcate în două meciuri nu sunt singurele atuuri pentru transferul lui Eric de Oliveira. Jucătorul este deţinut în coproprietate de Gaz Metan, care deţine 80 la sută din drepturile federative ale jucătorului, şi AC Metropolitano, formaţie din Brazilia. Jucătorul are o clauză de reziliere de 350.000 de euro, dar ar putea fi vândut şi mai ieftin de atât. Mijlocaşului îi expiră contractul cu Gaz Metan în vara anului viitor şi, dacă medieşenii nu prelungesc angajamentul, îl pot pierde gratis. "Era normal ca evoluţiile lui să atragă atenţia. Nu ştiu de vreo ofertă, dar şi noi îl dorim. Este adevărat că are acea clauză de reziliere în contract. Şi noi încercăm să cumpărăm toate drepturile pentru el şi să-i prelungim contractul", a spus preşedintele Gazului, Corin Cindrea.


15 goluri a marcat Eric în Liga I din vara lui 2008 încoace

3 ani şi jumătate au trecut de la venirea brazilianului la Mediaş

Ştiam că sunt monitorizat de CFR şi de alte echipe bune din Liga I

Eric de Oliveira