Visând la fotoliul de lider

Visând la fotoliul de lider


Dacă vor obţine mai multe puncte decât liderul Dinamo sau o victorie mai categorică decât elevii lui Andone cu Rapid, gaziştii vor urca pe primul loc, la finalul jocului cu Sportul, de pe "Municipalul" sibian, programat duminică, de la ora 18.00.

Debutul bun de campionat al medieşenilor ar putea fi încununat, la finalul etapei cu numărul 4, de o urcare - cel puţin pentru o săptămână - în fotoliul de lider. Jucătorii lui Cristi Pustai primesc, mâine, pe "MunicipaluL" din Parcul Sub Arini (ora 18.00) vizita nou-promovatei Sportul, o echipă de asemenea ofensivă, astfel că e de aşteptat să rezulte un duel pe contre, cu multe goluri. În cazul în care vor obţine mai multe puncte decât gaşca din Ştefan cel Mare - victorie Gaz metan, egal Dinamo, ori remiză pentru medieşeni, înfrângere a dinamoviştilor de către Rapid - "lupii" vor urca în fotoliul de lider, cel puţin până în etapa următoare, programată peste o săptămână.
Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, îşi îndeamnă jucătorii la prudenţă. "Sportul studenţesc este o echipă frumoasă, care joacă spectaculos, o echipă care a marcat 7 goluri. Sunt puţine echipe care au atât de multe goluri marcate, Dinamo - 9, Gaz metan, Timişoara şi Sportul, câte 7. Se anunţă un meci frumos. Sperăm să nu fim superficiali, sperăm că vom fi foarte atenţi, foarte concentraţi, pentru că orice punct adunat în clasament contează. Sportul are jucători buni de la mijloc în sus, Curelea, Varga şi Bălan. De fapt, ei sunt şi autorii acestor 7 goluri", a declarat Pustai, într-o conferinţă de presă.
Tehnicianul grupării medieşene nu îi poate folosi, în continuare, pe spaniolul Raul Martin del Campo şi pe goal-keeper-ul Milos Buchta. Ceva probleme sunt şi cu Markovic, dar se speră în recuperarea sa până la ora jocului, la fel ca şi în cazul lui Aganovic. "Avem mai vechile probleme, care încă nu s-au rezolvat, cu Buchta şi cu Raul, iar aseară (n.a. joi), la antrenament, s-a accidentat Zarko Markovic. Să sperăm că este vorba de o accidentare uşoară. Se pare că şi Aganovic resimte ceva dureri, dar până la ora jocului mai este timp şi s-ar putea să-şi revină", a completat Cristi Pustai.
Întâlnirea dintre Gaz metan şi Sportul este şi una a fruntaşilor clasamentului golgeterilor Ligii I. Duminică, pe "Municipal", se vor afla faţă în faţă brazilianul Eric de Oliveira, autorul a 6 goluri, şi Curelea, care a înscris în 3 etape jumătate din cele ale fotbalistului "cariocas".
"O să fie un meci foarte greu, pentru că întâlnim o echipă ofensivă. Trebuie să fim foarte atenţi, să nu mai facem greşelile din meciul cu Timişoara. Dacă vom fi conectaţi la meci, putem să luăm toate cele 3 puncte. Atuul nostru, în acest debut de sezon, este că am rămas acelaşi lot, ne cunoaştem de ceva timp", a declarat, la rândul său, fotbalistul medieşean Ovidiu Hoban.
Gaz metan Mediaş, echipa probabilă: 12. Pleşca - 3. Trtovac, 19. Fl. Lazăr, 13. Akaky Khubutia, 25. Markovic (23. Marovic) - 21. Todea, 15. Hoban - 5. Al. Munteanu , 27. Eric de Oliveira, 88. P. Pîrvulescu - 2. Aganovic. Antrenor: Cristian Pustai.
Rezerve: 1. Portnojs, 16. R. Zaharia, 20. Nohai, 7. Kubala, 17. Dudiţă, 6. Bozeşan, 9. A. Liţu.
Sportul studenţesc, echipa probabilă: 33. Viciu - 15. Ciupe, 24. Patriche, 13. Ghinga, 29. Farmache - 30. Cr. Irimia, 19. Cruceru - 28. T. Bălan 10. Ferfelea, 20. D. Varga - 9. Curelea. Antrenor: Tibor Selymes.
Rezerve: 1. A. Popescu, 4. L. Cazan, 8. M. Nae, 21. N. Vasile, 22. Postolache, 11. C. Gheorghe, 18. Oct. Chihaia.
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei). Asistenţi: Szabo Gero (Cluj-Napoca), Nicolae Megheşan (Tîrnăveni). Rezervă: Sorin Tarcea (Timişoara).
Observator: Gheorghe Moise, Daniel Prodan (ambii Bucureşti).