Din nou la putere

Din nou la putere


Gaz Metan Medias a invins cu scorul de 3-1 pe Universitatea Cluj, oprind seria de 4 victorii consecutive a jucatorilor antrenati de Marian Pana.
Dupa un inceput foarte bun de sezon, Gaz Metan Medias pierduse ultimele doua partide in Liga I si intalnea in etapa a opta pe Universitatea Cluj, formatie ce se afla in varf de forma, dupa 4 victorii consecutive la nume importante (Unirea Urziceni, Dinamo Bucuresti sau Otelul Galati). Astfel, se anunta un meci extrem de interesant, cele doua echipe fiind hotarate sa dea totul pentru victorie. Debutul de partida a fost echilibrat, un plus fiind insa de partea clujenilor care au avut cateva sanse de a marca, acestea culminand cu reclamarea unui penalty in minutul 17, dupa un contact Akaki - Lemnaru, ultimul cazand in careul mediesean, fara insa a obtine lovitura de la 11 metri ceruta. Inca un moment "fierbinte" are loc la poarta lui Plesca in minutul 34, Claudiu Niculescu centrand pentru Delgado, a carui reluare a fost prinsa de portarul mediesean. Gazul sta la cutie, nu este periculoasa, insa deschide scorul prin omniprezentul Eric de Oliveira, cu un sut de la 14 metri, fara replica pentru Matache ('41). Gazul domina tactic primele minute ale partii secunde si dupa cateva incercari ale neobositului Claudiu Niculescu, Eric are sansa sa marcheze pentru 2-0, insa sutul sau este respins de Matache ('57). Gazul isi dubleaza avantajul prin Muntean, la capatul unui contraatac devenit deja marca inregistrata a mediesenilor, fiind al doilea meci din acest campionat in care mijlocasul Gazului marcheaza in urma unei asemenea faze ('67). Clujenii se arunca in atac si reduc din handicap prin lovitura de cap a lui Cvirik ('75), insa cei care profita de greselile din defensiva oaspetilor sunt tot mediesenii, acestia stabilind scorul final prin Kubala cu un sut din 6 metri la capatul unei greseli in lant in apararea clujeana.

"Se vede pe teren cît de important a fost, pasa pe care am dat-o, e meritul echipei, e o muncă de o săptămînă şi se vede rezultatul. Am arătat că am pierdut pe mîna noastră cu Rapid, cu Mureş la fel.

Au fost doar întîmplări, dacă sîntem mai atenţi putem bate orice echipă aici. Sper să mai înscriu şi în continuare şi să urcăm în clasament. Dar, dacă echipa noastră cîştigă şi fără mine, e foarte bine.

Mediasul se impune cu scorul de 3-1 si urca provizoriu pe locul secund in Liga I, dupa Dinamo si la egalitate de puncte cu Rapid si Steaua.


Gaz Metan Medias - Universitatea Cluj 3-1 (1-0)
Stadion:
Municipal (Sibiu). | Spectatori: 3.500
Au marcat: Eric de Oliveira '41, Muntean '69, Kubala '90+2 / Cvirik '73
Cartonase galbene: Litu '50, Buzean '71, Plesca '90 / Mendy '59, Acosta '82
Cartonase rosii:

Gaz Metan:
Pleşca - R. Zaharia, Fl. Lazăr, Akaky, Marovici ('63 Buzean) - C. Todea ('46 Litu), Hoban - Al. Muntean, Kubala, R. Miclea ('88 Bozesan) - Eric de Oliveira.
Rezerve: Vitca, Prekop, Del Campo, Silvasan.
Antrenor: Cristian Pustai.

Universitatea Cluj: Matache - Unguruşan, D. Munteanu ('62 Acosta), Cvirik, Mendy - Delgado ('57 Toba), Balde, Al. Păcurar, V. Gheorghe ('85 Voican) - Cl. Niculescu, Lemnaru .
Rezerve:
Hutan, Szilagyi, Buhus, Ad.Ionescu.
Antrenor: Marian Pana.