Pregatiti pentru Derby

Pregatiti pentru Derby

Gaz Metan Mediaș a învins pe BC Argeș Pitești, scor 87-64, într-un meci desfășurat duminică (31.10), la Sala Sporturilor din Mediaș, contând pentru etapa a 7-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2010/11. Scor pe sferturi: 28-21, 26-14, 25-12 și 8-17.

Formația pregătită de către Bruno Soce nu a lăsat nicio speranță adversarului demonstrând încă o dată că la Mediaș va fi foarte dificil de câștigat indiferent de numele echipei vizitatoare. Gaz Metan a înscris 28 de puncte în prima secvență și conducea cu 19 puncte la pauză, scor 54-35. Avantajul formației din județul Sibiu a crescut pe parcursul celei de-a 3-a secvențe, scorul la capătul acestui interval fiind de 79-47. În ultimul sfert, jucătorii ardeleni au marcat doar opt puncte permițând adversarului să reducă din handicap.

Deși a ratat jumătate din aruncările de pedeapsă, Gaz Metan s-a impus grație avantajului covârșitor la recuperări (47-27) și chiar dacă nici de această dată nu a excelat la aruncările de trei puncte (7/19 - 37%), a fost superioară adversarului și la acest capitol.

Deven Mitchell a avut 20 puncte și 5 recuperări, Jarrett Howell a adăugat 16 puncte, 4 pase decisive și 4 intercepții cu 4 mingi pierdute, Ivan Ivanovic a totalizat 15 puncte și 4 recuperări, iar Titus Nicoară a terminat cu 8 puncte și 15 recuperări (8 ofensive) pentru Gaz Metan.

Donte Gennie a avut 18 puncte, 3 pase decisive și 3 intercepții cu 4 posesii pierdute, Darko Vujacic a terminat cu 16 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive înainte de a fi eliminat, iar Thomas Shewmake a terminat cu 9 puncte.
Aceasta este cea de a 4-a victorie din tot atâtea meciuri disputate pe teren propriu pentru echipa de pe Târnava Mare. Precedentele victorii au fost obținute la diferențe mai mari decât cea de astăzi: 87, 37 și 47. Gaz Metan va mai primi vizita echipelor din Cluj-Napoca, Craiova, Târgu-Jiu și Ploiești până la terminarea primei jumătăți din sezonul regulat.
Gaz Metan Mediaș are cinci victorii și două înfrângeri, în vreme ce BC Argeș Pitești are un bilanț ce cuprinde 3 victorii și 4 înfrângeri.
Miercuri in Sala Sporturilor din Sibiu , va avea loc derbyul judetean CSU SIBIU  - CS GAZ METAN , meci contand pentru etapa 7 si va incepe la ora 18:00.