Egal aprins in Ardeal! CFR  1-1 Gaz Metan.

Egal aprins in Ardeal! CFR 1-1 Gaz Metan.

 CFR Cluj 1 - 1 Gaz Metan ( De Zerbi / Eric)
Meciul din "Gruia" a debutat furtunos, cu gol in primele 120 de secunde, marcat de De Zerbi, care a reluat superb de la 12 metri, dupa o pasa perfecta primita de la Bjelanovic. Dar elevii lui Cirtu nu au inchis jocul, profitand si de deschiderea baietilor lui Pustai, care au arborat si ei un fotbal bun calitativ si foarte ofensiv, cum le este de altfel si obiceiul. Imediat dupa gol a urmat o mare ocazie a aceluiasi De Zerbi, pentru ca sutul din minutul 10 al lui Kubala sa anunte egalarea lui Eric. Brazilianul minune de la Medias a executat in stilul propriu o lovitura libera, mingea l-a atins pe Edimar in crestetul capului si l-a pacalit pe Claro, care s-a declarat invins. 1-1 si un fotbal spectacol care continua, acelasi Eric sutand tare din careu cateva minute mai tarziu, portarul portughez respingand nesigur in fata.

De Zerbi a mai produs o data emotii oaspetilor, sutul sau din interiorul careului mic lovind doar plasa laterala insa. CFR a continuat jocul bun de atac cu inca o ocazie, in minutul 23 Plesca scotand de sub bara transversala lovitura de cap puternica a lui Bjelanovic. Sutul lui Culio l-a facut pe Pustai sa tipe si mai tare la tinerii sai elevi, acest lucru impulsionandu-l pe Eric sa mai incerce o executie frumoasa din faza fixa, de data asta Nuno Claro respingand in corner de langa bara, in minutul 35! Mitanul s-a incheiat cu o faza la care campionii au cerut penalty, Unimatan ramanand insa insensibil la caderea in careu a lui Culio, dupa un contact cu Plesca.

Fostul goalkeeper iesean avea sa fie ingerul pazitor al colegilor sai si dupa pauza, atunci cand a prins excelent doua suturi consecutive semnate Bastos si Bjelanovic. De Zerbi a vrut sa-l copieze pe Eric la capitolul lovituri libere, dar ghiuleaua sa de la 25 de metri a explodat doar in zid. Impresia a fost dupa reluare ca ambele trupe sunt mai prudente, ca risca mai putin si ca, in general, asteapta fiecare greseala adversarului. Bastos a mai irosit un sut din afara careului, iar cu un sfert de ora inainte de final, a venit si cea mai mare ocazie a gazdelor. Bjelanovic a reluat cu capul din plin careu, Plesca a scos in fata, de unde Piccolo a sutat milimetric pe langa bara.

Finalul a fost unul chiar linistit, Eric si ai sai conservand un egal pretions, smuls pe terenul echipei campioane a Romaniei, care a jucat foarte bine si azi, avand probleme doar in ce priveste finalizarea decisiva. Ultimele sanse au avut loc in apropiere de prelungiri, cand Hora a fost de doua ori carotat de un reflex mare a lui Plesca la doua lovituri de cap, pentru ca la faza imediat urmatoare, Bozesan sa scape singur cu Claro, dar sa traga peste.