Etapa 12 - CSM Oradea vs Gaz Metan Mediaș 67:83

Etapa 12 - CSM Oradea vs Gaz Metan Mediaș 67:83

trâmbe. Astfel, Gaz Metan a terminat prima secvență în avantaj, scor 23-13. Deși aruncarea de la distanță nu a funcționat pe parcursul întregii partide, CSM Oradea a reușit să reducă puțin din handicap până la pauză, atunci când tabela de marcaj indica scorul de 43-36, pentru oaspeți.

În repriza a doua Oradea a încercat să alerge după rezultat dar nu a fost capabilă să surprindă o echipă a Meidașului care a suferit la finalizare. Înaintea ultimelor 10 minute de joc scorul era de 59-50, după ce în marea majoritate a secvenței a 3-a diferența pe tabela de marcaj a fost ceva mai mică.
În ultimele 10 minute de joc oaspeții și-au intrat în mână, Velickovic și Howell marcând de mai multe ori de la distanță, iar Titus Nicoară le-a arătat orădenilor ce jucător au crescut, format și apoi pierdut. Extrem de forță a formației vizitatoare și-a dominat în mod categoric adversarii, el fiind aproape de un dublu double-double într-o sală ticsită de cunoscuți ai lui Titus, printre care s-a numărat și profesorul Dragoș Oprea, cel care l-a pregătit pe Titus în perioada junioratului.
Partida a luat sfârșit cu scorul de 67-83, echipa din Mediaș surprinzându-i pe cei familiarizați cu baschetul românesc printr-un joc defensiv foarte bun, de care Gaz Metan nu părea să fie capabilă, având în vedere că de la semifinala din Cupa României cu CSU Asesoft Ploiești din sezonul trecut, formația lui Bruno Soce nu a mai avut reușite memorabile pe faza defensivă.

Nicoară a totalizat 21 puncte și 17 recuperări fără nicio posesie pierdută în 30 minute de joc pentru un indice de 29 la eficiență. jarrett Howell l-a asistat cu 20 puncte și 4 pase decisive în 40 minute de joc, iar Uros Velickovic a izbutit 11 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive pentru Gaz Metan.

Sasha Topcov și Nemanja Maric au fost singurii jucători care au contat pe faza ofensivă. Primul a totalizat 23 puncte și 12 recuperări în 31 minute, iar celălalt a izbutit 14 puncte, 9 pase decisive și 7 recuperări în 39 minute de joc. Americanii Tyrone Mitchell și Mike Schachtner au avut o seară dificilă. Conducătorul de joc a reușit 12 puncte și 3 pase decisive cu 4 posesii pierdute în condițiile în care el s-a confruntat cu doi dintre cei mai buni conducători de joc americani din Divizia A în doar patru zile. În schimb, Schachtner a terminat cu 11 puncte (1/7 la trei puncte) șși 5 recuperări în 36 minute de joc.

De remarcat că Mandic a comis a 4-a greșeală personală în minutul 17 al partidei la o fază îndelung discutată, în care Tudor Jucan l-ar fi incomodat pe Mandic după ce acesta a obținut o recuperare defensivă. Sârbul și-a folosit coatele pentru a scăpa de adversar, oficialii fluierând fault și iscând nemulțumirile publicului. Cert este că faza a fost judecată destul de ciudat de arbitri, însă Andelko Mandic a fost extrem de nervos pe întreaga perioadă cât s-a aflat pe teren și a fost un non-factor în acest meci în principal datorită acestei atitudini.