Etapa 8 - CSU Atlassib Sibiu vs Gaz Metan Mediaș 93:80

Etapa 8 - CSU Atlassib Sibiu vs Gaz Metan Mediaș 93:80

CSU Atlassib Sibiu a învins pe Gaz Metan Mediaș, scor 93-80, într-un meci contând pentru etapa a 8-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2010/11. Partida s-a desfășurat la Sala Transilvania din Sibiu.

După un prim act câștigat de vizitatori, scor 26-22, echipa pregătită de către Audrius Prakuraitis s-a impus în următoarele trei. Pe parcursul celui de al doilea sfert jucătorii celor două echipe s-au întrecut în ratări, astfel încât la capătul primelor 20 minute de joc tabela de marcaj indica scorul de 40-38 în favoarea lui Gaz Metan.

CSU Sibiu a fost mult mai inspirată decât adversara ei pe parcursul reprizei a doua, în cadrul căreia amfitrionii au înscris 55 de puncte și au încasat doar 40. Galben-albaștrii au trecut la conducere pe fondul lipsei de inspirație a adversarilor pe faza de atac. În aceste condiții scorul la intrarea în secvența decisivă era de 60-53 pentru gazde.
În ultimele 10 minute de joc s-a punctat din belșug, cele două combatante combinând pentru 60 de puncte, 33 dintre acestea aparținând lui CSU Atlassib. Deși a înscris 10 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 41%, ambele capitole mult mai bune decât media pe sezon, Gaz Metan nu a fost capabilă să întoarcă situația și a suferit cea de-a 3-a înfrângere stagională.

Michael Harrison a avut 20 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru învingători. El a fost ajutat de LeVar Seals, autor a 18 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Jaryd Loyd, care a totalizat 17 puncte și 6 pase decisive, precum și de Arturas Masiulis, realizator a 16 puncte și 4 recuperări.

De cealaltă parte, Jarrett Howell a izbutit 20 puncte și 3 pase decisive, Tudor Dumitrescu a reușit 19 puncte, Deven Mitchell a terminat cu 15 puncte și 6 recuperări, Ivan Ivanovic a avut 11 puncte, iar Titus Nicoară a bifat al patrulea double-double stagional cu 10 puncte și 12 recuperări.

CSU Atlassib Sibiu se revanșează astfel pentru eșecul suferit în dublă manșă contra lui Gaz Metan Mediaș, în turul inaugural al Cupei României la baschet masculin.