GAZ METAN 2 - 1 Gloria Bistrita

GAZ METAN 2 - 1 Gloria Bistrita

Mediasul castiga inca un joc pe teren propriu, la capatul unei partide cu doi eliminati, trei goluri si emotii pe final, cand bistritenii au redus din handicap in minutul 84.
Intr-un derby al Ardealului mai putin important poate, se intalneau doua trupe, Gaz Metan Medias si Gloria Bistrita, care aveau doua situatii in clasament mult diferite. Gazdele se gaseau in primele 10 trupe ale Romaniei, erau la doar doua puncte de Steaua si cautau in sfarsit o victorie, dupa doua esecuri la rand, cu Dinamo si Otelul. Gloria dimpotriva, dupa 5 infrangeri consecutive, a facut marea surpriza saptamana trecuta, cand a invins Steaua lui Lacatus pe teren propriu, dupa un meci dominat de la un capat la altul de Moraes si compania. Cele trei puncte erau importante si pentru oaspeti, care vroiau sa scape cat mai repede asadar, de subsolul periculos al clasamentului.

Jocul de la Medias dintre cele doua cluburi ardelene a inceput intr-o nota extrem de neplacuta, ambele formatii aratand o nervozitate inexplicabila si iesita din comun. Ocaziile au fost rare la inceput si primele evenimente au fost cartonasele aratate de Sebastian Coltescu, dupa o busculada a celor 22 de jucatori, creata dupa ce Aganovici l-a lovit violent pe Frasinescu in figura cu gheata. S-au impartit si mai mult cartonase galbene, pentru ca, putine minute mai tarziu, egalitatea la oameni pe gazon sa fie reluata, Marginean primind al doilea galben pentru tinere de tricou. Golul a venit pe fondul unui joc urat si lipsit clar de stralucire, Eric gasindu-l excelent in careu pe Pirvulescu, tanarul jucator reluand la coltul lung singur cu Albut, imparabil. Un mitan incheiat 1-0 dupa putin fotbal practicat de cele doua echipe, dar in care Gazul a parut cu siguranta echipa mai vie, mai periculoasa.

Din pacate pentru Gloria, lucrurile au stat si mai rau dupa pauza, chiar daca Keita a reluat putin pe langa, din plin careu, la doar doua minute dupa pauza. In minutul 54, situatia putea bascula serios, cand Bruno Moraes a scapat chiar singur cu Plesca, fostul portar iesean avand un reflex minunat in fata brazilianului. Si cum in fotbal ocaziile se razbuna, Akaki a profitat de letargia defensivei oaspetilor la un corner si a reluat sec in plasa dupa o centrare pe tava a lui Kubala. Un 2-0 ce se putea transforma rapid in scor de neprezentare, daca Eric nu rata dintr-o pozitie clara, 16 metri perpendicular cu poarta, sutul sau ducandu-se violent peste transversala.

Jocul s-a terminat intr-o nota si mai dinamica, Gloria lui Manea reducand din handicap cu 6 minute inainte de final, germano-polonezul Szukala marcand dupa un sut superb sub bara din interiorul careului. A urmat un meci pe contre, cu multe faze de atac si de poarta, pana la urma decis de maturitatea baietilor lui Pustai, care au scapat pana la urma de toate pericolele lui Coroian si compania. Mediasul depaseste Steaua in clasament, acumuland 22 de puncte si continuand seria jocurilor foarte bune acasa.


Gaz Metan Medias - Gloria Bistrita 2-1 (1-0)
Stadion: Gaz Metan
Marcatori: Pirvulescu 30', Akaki 56' / Szukala 84'
Cartonase galbene: Markovici, Kubala / Marginean, Bajenaru, Predescu
Cartonas rosu: Aganovici / Marginean

Gaz Metan Medias: Plesca- Trtovac, Lazar, Akaki, Markovici (Buzean 50')- Dudita (Munteanu 71'), Todea, Eric, Kubala, Pirvulescu (Zaharia 81')- Aganovici. Rezerve: Vatca, Miclea, Bozesan, Cigan.
Antrenor: Cristian Pustai.

Gloria Bistrita: Albut- Velcovici, Frasinescu, Szukala, Achim- Petre, Muresan, Marginean, Bajenaru- Keita (Predescu 62'), Bruno Moraes (Coroian 68').
Rezerve: Irimia, Tudose, Nastase, Nalati, De Souza.
Antrenor: Nae Manea.

Arbitru: Sebastian Coltescu; Asistenti: Ioan Onicas, Valentin Avram; Rezerva: Mihai Prodan.



VIDEO 
În minutul 84, Szukala îl învinge pe portarul gazdelor cu un şut sub transversală de la şapte metri.
În minutul 83, Muntean scapă singur cu Albuţ, însă nu reuşeşte să-l învingă pe portarul oaspeţilor.
În minutul 56, Akaki şutează majorează avantajul gazdelor cu o lovitură de cap din şapte metri, după un coner executat de Kubala.
În minutul 29, Pîrvulescu deschide scorul pentru gazde cu un şut din colţul careului de şase metri, la colţul lung.
În minutul 21, Eric şutează din 8 metri, la colţul lung, însă mingea trece pe lîngă stîlpul porţii lui Albuţ.
În minutul 11, Aganovici vede cartonaşul roşu după ce îi aplică lui Frăsinescu un picior în plină figură.