Steaua Bucuresti 0 - 1 Gaz Metan Medias

Steaua Bucuresti 0 - 1 Gaz Metan Medias



GAZ METAN A REUSIT SA CASTIGE IN GHENCEA PENTRU PRIMA DATA IN ISTORIA SA.
Gaz Metan deschide repede scorul in Ghencea. In minutul 3, Martinovic faulteaza in apropierea propriului careu si ofera oaspetilor o lovitura libera din pozitie periculoasa. Executa Eric, balonul este deviat de zid in corner, faza din care va veni si golul oaspetilor: centrarea lui Kubala este prelungita cu capul de Markovici pentru voleul lui Eric, in plasa Stelei. Steaua nu se regaseste in presiunea atacurilor oaspetilor, iar prima ocazie vine abia in minutul 11, la sutul lui Stancu peste poarta lui Plesca. Stancu mai are o ocazie cateva minute mai tarziu, respinsa de Dudita. Oaspetii joaca dezinvolt si ataca in continuare, jocul Stelei este de nerecunoscut. Munteanu incearca sa-l surprinda pe Tatarusanu de la distanta, se opune Brandan (21), sutul lui Parvulescu este respins cu greu de Nicolita in corner (22), Munteanu are si el o ocazie in minutul 27, insa isi ingusteaza unghiul si sutul sau nu reuseste sa prinda spatiul portii, iar un minut mai tarziu o minge balbaita de apararea Stelei ajunge la Todea, care retrimite de la 30 de metri, peste poarta lui Tatarusanu. Pe teren este o singura echipa, cea oaspete, in timp ce jucatorii ros-albastri par anesteziati, nu pot lega mult de 2-3 pase consecutive. Dupa o repriza la discretie, Gazul conduce la pauza cu 1-0 in Ghencea.

Dupa reluarea jocului, Kapetanos il inlocuieste pe Nicolita si Steaua pare ca iese mai decisa de la cabine, pentru a obtine macar un punct din aceasta partida. Gardos insa nu reuseste sa reia o minge prelungita de atacul Stelei (63), iar Gazul ataca pe contraatac, prin Parvulescu, care il pune in dificultate pe Tatarusanu (64). Lacatus il trimite in teren si pe Bilasco, jucatorul trecandu-si imediat in cont o mare ocazie in minutul 65, dar reluarea sa cu capul, a unei centrari din corner, nu prinde spatiul portii. Steaua este mai ofensiva, ocaziile se tin lant: Gardos trimite in bara (67), Kapetanos inscrie din offside (69), iar Stancu il ia la tinta pe Plesca, intr-o faza 1 la 1 cu portarul Mediasului (75). Tanase trimite si el periculos doua minute mai tarziu, insa defensiva Mediasului deviaza in corner. Atacurile gazdelor nu se concretizeaza pe tabela, iar rezultatul final ramane 0-1, Steaua nereusind sa-si pastreze recordul de invincibilitate pe teren propriu.



Steaua – Gaz Metan Medias 0-1 (0-1)
Marcatori: Eric ‘4
Cartonase galbene: Martinovic ‘2, Brandan ’37, Geraldo 89/ Trtovac ’37, Buzean 55, Kubala 59, Plesca 69, Markovic 91
Cartonase rosii: -


STEAUA: Tatarusanu - Martinovic, Gardos, Geraldo, Brandan - Ricardo, Bicfalvi (Bilasco 64) – Nicolita (Kapetanos 46), Stancu, Tanase - Surdu (Matei 78)
Rezerve neutilizate: Lungu, Latovlevici, Marinescu, Galamaz
Antrenor: Marius Lacatus

GAZ METAN: Plesca - Trtovac, Lazar, Akaky (Buzean 46), Markovici - Kubala, Todea – Munteanu (Zaharia 76), Eric, Parvulescu - Dudita
Rezerve neutlizate: Vatca, Bozesan, Cigan, Martin, Miclea
Antrenor: Cristi Pustai

Partida a fost condusa de la centru de arbitrul Teodor Craciunescu (Rm.Valcea) , ajutat la cele doua tuse de Florin Paunescu (Rm.Valcea), respectiv Vladimir Urzica (Piatra Neamt); Arbitru de rezerva: Mugurel Vadan (Bucuresti).