Aganovic salveaza Mediasul !

Aganovic salveaza Mediasul !

Dupa un prim mitan lipsit de interes, in care gazdele au avut un gol anulat si un penalty refuzat, mitanul secund a adus fotbal de calitate, ilfovenii conducand in minutul 70 cu 2-0, fiind egalati insa de nou-intratul Aganovici, eroul zilei cu o dubla.
Pe un frig patrunzator in inima Ardealului, Gaz Metan si Victoria Branesti s-au ridicat la asteptarile slabe ale specialistilor, in ce priveste prologul etapei cu numarul 18 din Liga I, prima din returul actualului sezon. Primele sanse au apartinut gazarilor, care in mare au dominat prima parte, una saraca totusi in faze de poarta, ca mai intregul meci. Dudita a reluat mult afara de la distanta in minutul 2, pentru ca Litu trimita nemarcat cu capul pe langa poarta, 5 minute mai tarziu, din plin careu. Gazdele au avut un gol anulat pe motiv de offside in minutul 13, pentru ca acalmia sa cuprinda mare parte din joc. Singura sansa a branestenilor a avut loc in minutul 25, cand Coman a reluat peste poarta tot cu capul. Marea problema a mediesenilor a fost penaltyul refuzat pana la urma de Chivulete, dupa ce Bar l-a bruscat pe Eric in careu. Asistentul a validat faultul, centralul a fost in prima faza de acord, dar apoi s-a razgandit brusc.

Prilej de nervi si probleme pe final in teren si in tribune, unde suporterii l-au apostrofat pe tanarul central la fiecare fluier. Eric a terminat primul mitan cu un sut puternic, prins cu greutate de Stoicescu. Reluarea a venit si tot ardelenii au inceput dominarea, Kubala reluand in forta pentru ca portarul ilfovean sa scoata mingea peste transversala cu mare greutate. Dar in fotbal nu este totul dupa cum se pregateste, ci adesea dupa cum se nimereste. La una din rarele ocazii, Branestiul a marcat in minutul 65, Novac impingand mingea in plasa din 5 metri, dupa o centrare de pe flancul stang. Si pentru ca oamenii lui Ilie Stan trebuiau sa profite de buimaceala gazdelor, ei au mai marcat o data, Popa realizand golul serii, cu o executie directa din lovitura libera, distanta 30 de metri, mingea mergand fix in vinclul lui Vatca.

Dar repriza secunda a intors toate pronosticurile oamenilor care la pauza credeau ca vor urmari acelasi joc urat si dupa reluare. Pustai a avut o inspiratie maxima la 0-2 si l-a introdus pe tanarul atacant Aganovici pe gazon. Sarbul nu a stat mult pe ganduri si in 60 de secunde a si marcat, aparand inspirat in careul mic, dupa ce Stoicescu a respins in fata sutul greu al lui Litu. Varful a impins mingea in plasa si era 1-2. Si la fel precum oaspetii, tot cinci minute au durat pana la urmatorul gol. Acelasi fatidic Aganovici a patruns vijelios in careu, l-a culcat din fenta pe portar si a marcat lejer pentru 2-2, dezlantuind ovatiile pentru el si echipa sa pe micutul, dar cochetul stadion Gaz Metan.

Finalul nu avea sa mai aduca nimic spectaculos insa, ambele echipe cautand victoria, dar in acelasi timp ramanand in expectativa, pentru ca orice gol putea deveni fatal in ultimele minute. Un egal spectaculos, doar in repriza secunda insa, un meci pe contre si placut ochiului, branestenii acuzand lipsa de experienta a unei nou-promovate, nereusind sa conserve un rezultat de 2-0, abjudecat in ultimele 20 de minute. Victoria ramane la mijlocul clasamentului, Gazul pierde sansa de a se apropia de podium.




Gaz Metan Medias - Victoria Branesti 2-2 (0-0)
Stadion: Gaz Metan
Marcatori: Aganovici 73', 78' / Novac 65', Popa 70'
Cartonase galbene: Todea, Zaharia / Olariu, Novac

Gaz Metan: Vâtcă, R. Zaharia (Aganovic 72'), Trtovac, Fl. Lazăr, Hoban, A. Muntean, Todea, Kubala (Bozesan 75'), Eric, Dudiţă (Buzean 53'), Liţu.

Rezerve: Plesca, Muth, Miclea, Del Campo.
Antrenor: Cristian Pustai.