"Mai bine jucăm cu Timişoara acum, nu în primăvară"

"Mai bine jucăm cu Timişoara acum, nu în primăvară"

Cristi Todea, căpitanul Gazului metan, susţine că echipa sa a avut destul noroc în ultimele două meciuri de acasă, din 2010. Todea e de părere că "lupii" ar putea obţine măcar 25 de puncte în retur. Totodată, fotbalistul Gazului metan afirmă că ar vrea ca jocul cu Poli Timişoara, de duminică, să nu fie reprogramat.

- Cristi, Gazul metan a obţinut numai o remiză în ultimul meci disputat în faţa propriilor suporteri, în 2010. Totuşi, aţi avut un tur extraordinar...
- Am remizat cu Victoria Brăneşti, dar foarte bine şi cu Universitatea Craiova, 4 zile mai devreme, se putea termina tot egal. Noroc cu Vîtcă, a apărat penaltiul din finalul acelui meci. Există lucruri care se compensează, cu Craiova am avut noroc, cu Brăneştiul, ghinion. Dar, cu 30 de puncte, putem spune că am avut un parcurs bun în această toamnă.
- Dacă ar fi alte 30 în retur, cine ştie...
- Ne propunem să adunăm cam tot pe atâtea şi în retur, dar şi vreo 25 ar fi bune, zic eu. Pentru asta însă vom avea de muncit şi mai mult decât până acum, pentru că avem un program greu. Mai multe echipe mari din Liga I se află, în momentul de faţă, sub noi în clasament şi nu cred că le convine asta.
- Cu Dinamo aţi fost conduşi, dar aţi întors rezultatul până la pauză. Acum, cu echipa din Brăneşti, adversarul a avut 2-0, însă aţi reuşit să egalaţi. Asta înseamnă maturitate. Totuşi, două goluri încasate acasă de la o nou-promovată, nu e prea mult?
- Ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu, că vom întâlni o echipă incomodă. Am vorbit cu băieţii, le-am spus că trebuie să fim concentraţi la joc, pentru că altfel putem avea neplăceri. Echipa din Brăneşti a înscris aproape de fiecare dată în deplasare. Din nefericire, nu am fost destul de lucizi, de concentraţi la joc. După ce am încasat cele două goluri, ne-am revenit. Am egalat. Ba, mai mult, am fi putut înscrie golul de 3-2 în finalul întâlnirii. Am pus mai mult mingea jos, pentru a-i desface, iar asta - s-a văzut - a fost bine. Nu am mai jucat cu mingi lungi. Una peste alta însă, e un rezultat echitabil.
- Din cauza vremii din ţară este posibil să se ia în discuţie reprogramarea etapei a XIX-a pentru anul viitor. Vă convine?
- Nu traversăm o perioadă neapărat bună, dar cred că e mai bine ca meciul cu Timişoara să se joace acum. Am văzut că bănăţenii au ceva probleme, aşa că poate îi prindem acum şi le luăm punctele, la fel ca în returul sezonului precedent. Până în primăvară se vor organiza, cu siguranţă, aşa că mai bine jucăm acum.