EXCLUSIV -  Gaz Metan 73-80 CSM Bucureşti!

EXCLUSIV - Gaz Metan 73-80 CSM Bucureşti!

Gaz Metan Medias a pierdut astăzi cu CSM Bucureşti, scor 73-80, intr-un meci contand pentru etapa a 19-a in sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - editia 2010/11. In urma acestui deznodamant se schimba liderul in Divizia A.

Ionut Dragusin a inscris primele doua cosuri din actiune ale echipei gazda, dar Jamaal Smith si Ray Kraemer au replicat cu doua reusite din spatele semicercului. Gaz Metan s-a desprins apoi prin reusitele lui Ivan Ivanovic, Deven Mitchell si Jarrett Howell. Astfel, Mladen Ostojic s-a vazut obligat sa ceara timp de odihna la jumatatea primei secvente, scorul fiind de 15-8.
Dupa reluare tot gazdele puncteaza, prin Ivanovic din actiune si Jucan de la linia de pedeapsa, iar replica a fost palida, prin Angel Santana care a impartit doua aruncari libere. Tabela a indicat pentru prima data o diferenta de zece puncte, 19-9, in minutul 8 al partidei.
Kraemer a marcat din nou de la distanta, pentru ca Dragusin sa adauge alte doua puncte dupa o recuperare ofensiva. Prima secventa a luat sfarsit cu scorul de 22-13.

Branislav Tomic inscrie primul cos al secventei cu numarul 2, pentru ca Ray Kraemer sa-l completeze cu cea de-a 3-a reusita din afara semicercului pentru a reduce handicapul CSM-ului la doar patru lungimi. In aceste conditii, Bruno Soce a cerut timp de odihna in minutul 12 al partidei. Nicoara isi face simtita prezenta pe teren cu o reusita pe patrundere, finalizata cu mana dreapta in conditiile in care el a atacat cosul pe partea stanga. Jarrett Howell ii paseaza pe contraatac - intr-o aglomeratie de jucatori - cu pamantul lui Velickovic care transforma, iar apoi Tudor Dumitrescu inscrie de la distanta pentru a duce scorul la 31-20 in minutul 15, moment in care Ostojic a cerut timp.
Dupa reluarea jocului primul care puncteaza este Titus Nicoara, care a marcat o libera, insa Mihai Paul, Jamaal Smith si Ray Kraemer au replicat cu cate un cos din spatele semicercului fiecare pentru a face 32-29. Titus Nicoara marcheaza cu un procedeu de pivot, dar Velickovic si respectiv Santana irosesc aruncari de trei puncte din situatii clare. Smith mai inscrie o data de la distanta, iar apoi americanii echipei bucurestene combina pentru o reusita pe contraatac care duce avantajul in favoarea vizitatorilor, scor 35-36. In ultimul minut al primei reprize nu s-a marcat, astfel incat echipa oaspete a intrat in avantaj minim la vestiare.

Angel Santana inscrie si aduce cel mai mare avantaj de pana atunci pentru vizitatori in debutul reprizei a doua, insa replica vine prompt din mana lui Ivan Ivanovic, care transforma o aruncare de la mare distanta pentru a restabili egalitatea. Deven Mitchell finalizeaza doua actiuni in care isi foloseste avantajele atletice. Oaspetii raspund prin Kraemer si Paul, dar Ivanovic transforma inca o data de la distanta. Urmeaza a 5-a reusita de la mare distanta pentru americanul Ray Kraemer, insa Mitchell si Ivanovic duc avantajul Mediasului la sase lungimi, scor 53-47, in minutul 26, atunci cand Ostojic a cerut un timeout.
Vizitatorii puncteaza la linia de pedeapsa dar si prin Mihai Paul pe patrundere, dar Velickovic raspunde pe contraatac. Baschetbalistul sarb de la Gaz Metan aduce alte trei puncte pe taela de marcaj, dar acelasi lucru este la indemana lui Angel Santana. Ambele echipe si-au irosit ultima posesie astfel incat cu zece minute inainte de final scorul era de 58-55.

Nicoara este autorul primei reusite in sfertul decisiv, dar CSM Bucuresti raspunde cu un partial de 9-0 pentru a trece la conducere, scor 60-64 in minutul 34 al confruntarii. Ivanovic patrunde si intrerupe seria negativa a gazdelor, iar Mitchell restabileste egalitatea la jumatatea secventei. Tomic transforma doua aruncari libere, iar apoi urmeaza mai multe nesincronizari in jocul ambelor protagoniste. CSM comite de doua ori abatere de picior, iar Gaz Metan greseste o data la finalizare si scapa mingea in afara terenului inainte de a se cere un timp de odihna la scorul de 64-66, in minutul 37.

Trei jucatori de la gazde si unul de la oaspeti se aflau in pragul eliminarii in acest punct. Ionut Dragusin a transformat doua libere pentru a restabili egalitatea, acelasi jucator testand instalatia la faza imediat urmatoare pentru a duce scorul la 68-66, cu doua minute inainte de final. Dupa un nou timeout gazdele intercepteaza mingea in jumatatea adversa de teren, dar nu reusesc sa fructifice posesia castigata. In schimb, oaspetii egaleaza de la linia de pedeapsa, insa Deven Mitchell patrunde si finalizeaza din apropierea cosului. In schimb, Kraemer ingroapa o aruncare de trei puncte contestata pentru a duce scorul la 70-71, in minutul 39. Tomic il serveste pe Kraemer care ne arata ca poate finaliza si in miscare.

Dragusin rateaza doua aruncari libere cu 50 secunde inainte de final, dar Gaz Metan obtine o noua posesie dupa ce arbitrii au decis ca in disputa pentru recuperare mingea iesita in afara terenului a fost atinsa ultima data de un jucator al oaspetilor, in speta Mario Bennett. Dupa un nou timp de odihna mediesenii pierd posesia gratie interventiei lui Bennett. Howell este descalificat pentru al cincilea fault comis in aceasta seara, iar Smith duce avantajul CSM-ului la cinci lungimi.

In final, Titus Nicoara a fost descalificat, iar CSM Bucuresti a incheiat meciul la linia de pedeapsa, Jamaal Smith transformand pentru a stabili rezultatul final de 73-80.

Revenim maine cu o galerie foto de la acest meci + video!

Foto: Isailă Silviu
/