LIGA1- "Licitaţia va pleca de la 4,2-4,4 mi­lioane de euro"

LIGA1- "Licitaţia va pleca de la 4,2-4,4 mi­lioane de euro"

Licitaţia pentru drepturile TV pentru următoarele trei sezoane ale Ligii 1 - 2011-2012, 2012-2013 şi 2013-2014, se apropie cu paşi repezi. Săptămâna viitoare va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a LPF în care va fi aprobat Caietul de Sarcini. Cel mai probabil, licitaţia urmează a avea loc la sfârşitul lunii martie - începutul lunii aprilie.

Într-un interviu acordat pentru Jurnalul Naţional, Dumitru Dragomir a explicat mecanismul licitaţiei. În premieră, pe lângă drepturile TV, Liga va scoate la licitaţie drepturile pentru telefonia mobilă, internet şi radio.

"Un pachet are o opţiune pe etapă, deci 34 de meciuri pe campionat. Adică un meci pe etapă. Să nu confundăm pachetele cu opţiunile. La aceste pachete se adaugă internetul, telefonia mobilă şi rezumatele, care nu vor mai fi exclusive. Liga va avea dreptul să vândă rezumatele şi televiziunilor nedeţinătoare de drepturi.

Să spunem ce cuprinde pachetul 1. În etapa 1 se dă meciul cu op­ţiunea 1, în etapa 2 - opţiunea 2, şi tot aşa, până la etapa 9, când va da op­ţiunea 9. Apoi se reia ciclul, cu men­ţiunea că în acest pachet vor fi lipsă, până la final, o opţiune 8 şi una 9.

Se scot la licitaţie 7 pachete, cu va­loare aproximativ egală. Mai există două pachete, 8 şi 9, care se vând în negociere directă. Am ales această va­riantă la cererea Consiliului Con­cu­­renţei, care ne-a obligat să atribuim în sistemul "free on air" unei televi­ziuni cu acoperire mai mare de 95%. De aceea ne-am înţeles deja cu Televiziunea Română pentru pa­che­tul 9. Era obligatoriu să facem treaba asta"
, a spus Dumitru Dragomir pentru jurnalul.ro

Dumitru Dragomir a afirmat că speră să obţină 50 de milioane de euro pe an pentru drepturile TV.

"Licitaţia va pleca de la 4,2-4,4 mi­lioane de euro pe pachet. Sperăm să obţinem, împreună cu 8 şi cu 9, la 50 de milioane de euro pe an, cu tot cu TVA",
a mai spus Dragomir.