INTERVIU| Horoba: "Meciul cu "U" Cluj a fost cel mai bun joc din această primăvară"

INTERVIU| Horoba: "Meciul cu "U" Cluj a fost cel mai bun joc din această primăvară"

http://www.oradesibiu.ro/wp-content/uploads/2009/09/horoba.jpg 
Chiar dacă Gaz Metan Medias a pierdut alte două puncte la Mediaş, directorul general al Gazului metan, Ioan Horoba, consideră că medieşenii au făcut un joc bun cu "U" Cluj. Într-un interviu acordat în exclusivitate săptămânalului Tribuna Sporturilor, Horoba vorbeşte despre meciurile din această primăvară, despre Florin Bratu şi despre jocul cu FC Braşov, de miercuri.
______________________________________________________________________________________
- Domnule Horoba, cum a fost ca echipă oaspete pe... propriul teren?
- Pot să spun că este păcat că nu am reuşit să câştigăm, pentru că am avut cele 3 puncte la îndemână. Nu am avut nici noroc, dar parcă nici nu gestionăm bine jocurile de acasă, în ultima vreme, chiar dacă cel cu Universitatea a fost considerat de deplasare. Părerea mea este că am făcut cel mai bun joc din această primăvară, iar în partea secundă s-a găsit formula ideală.
- Şi totuşi, simt în vocea dumneavoastră ceva regrete...
- Aşa este, pentru că am pierdut multe puncte acasă, dacă ar fi să amintesc doar de partidele cu Astra, Victoria Brăneşti sau FCM Tg. Mureş. Cu câte două puncte acumulate în plus în fiecare dintre aceste confruntări am fi fost acum poziţionaţi în clasament mult mai bine. Iar pentru noi nu au venit încă meciurile grele de acasă cu Steaua, Dinamo şi CFR Cluj.
- Niculescu l-a învins de două ori pe Răzvan Pleşca, din tot atâtea faze fixe. A prins portarul nostru o zi mai proastă?
- Eu rămân la părerea că Pleşca a apărat excelent. Nu se poate face doar el vinovat de cele două goluri primite. Să nu uitaţi că Răzvan a avut două intervenţii excelente, salvând goluri ca şi făcute.
- Vârful de atac Florin Bratu nu a fost inclus de tehnicianul Cristi Pustai nici în lotul pentru confruntarea cu "şepcile roşii". Ce se întâmplă cu el?
- Eu sper ca Bratu să devină în cel mai scurt timp un Claudiu Niculescu al Gazului metan. Nu neapărat în ceea ce priveşte executarea loviturilor libere. Sper să fie un jucător care să facă diferenţa. Am încredere că aşa va fi. Eu unul am răbdare cu el.
- Dan Roman a fost criticat dur de Ioan Ovidiu Sabău la finalul partidei de la mijlocul săptămânii trecute...
- Roman este un luptător, un jucător pe care se poate conta, dovadă că a fost fotbalistul care a avut cele mai multe ocazii din lotul nostru. Dacă tehnicienii vor lucra mai mult specific cu el, cred că va ajunge un jucător pe care se poate conta. Este un copil cuminte, crescut în mare dificultate, dar acum este un om matur, care şi-a găsit echilibrul, iar în curând se va şi căsători. Îl vom sprijini şi noi cu tot ce putem.
- Miercuri vine FC Braşov, echipă care a pierdut acasă cu Bistriţa. La ce să ne aşteptăm?
- Obligatoriu pentru noi va fi să luăm toate cele 3 puncte, altfel riscăm să pierdem plutonul. Am ieşi din el şi ar fi păcat, pentru că acolo este locul nostru.
- LPF a programat partida cu Unirea Urziceni chiar în ziua de Paşte. Este o decizie corectă?
- Decât să fi jucat a doua zi, mai bine intrăm în teren chiar de Paşte. Voi vorbi cu Cristi Pustai pentru a vedea cum vom putea să le pregătim jucătorilor, care vor fi "în misiune" şi vor sta în seara de Înviere în cantonament, o atmosferă prin care să simtă şi ei bucuria sărbătorilor pascale.