A fost coleg la Real cu Zidane si la Barcelona cu Messi! Vezi intreaga poveste a lui Thaer Bawab!

A fost coleg la Real cu Zidane si la Barcelona cu Messi! Vezi intreaga poveste a lui Thaer Bawab!

http://www.sportulbistritean.ro/i/poze/mari/032311112758bawab.jpg
Jucatorul "lupiilor", Bawab a jucat pentru Real si Barca.
Atacantul lui Gaz Metan Medias, Thaer Bawab, a fost considerat până nu demult o speranţă a Realului şi a Barcelonei. Spaniolul de origine iordaniană a marcat joi cu Oţelul Galati ( 2-2) primul gol în Liga I.

Bawab povesteşte cum a împărţit vestiarul cu unii dintre cei mai buni fotbalişti ai ultimului deceniu, Zidane, Ronaldinho sau Messi, dar a ajuns de la granzii Spaniei în Liga I, unde multe lucruri i se par ciudate. 
Bawab şi-a început cariera la juniorii clubului UE Cornella, iar în 2003 a ajuna la grape de juniori, Juvenil A de la Real Madrid, reuşind să marcheze 30 de goluri într-un sezon. În 2004, a semnat primul său contract de profesionist cu Real Madrid, evoluând iniţial pentru Real Madrid C şi apoi pentru echipa a doua. Deşi era considerat una dintre marile speranţe ale clubului, Bawab nu a ajuns la prima echipă şi a decis să treacă la rivala FC Barcelona, unde a evoluat la echipa a doua. Jucătorul a evoluat în două partide şi la echipa mare, în 2007, sub comanda lui Frank Rijkaard, în Cupa Cataluniei, un triunghiural la care participă echipele din Catalunia.
"De două ori pe săptămână eram chemat să mă antrenez cu prima echipă. Acolo erau Zidane, Raul, Ronaldo, Figo. Era incredibil pentru mine", îşi aminteşte Bawab.

 N-a apucat să joace însă niciun meci oficial pentru prima echipă a Realului, iar în 2007 a fost cumpărat de Barcelona. "A venit oferta de la Barca şi am acceptat, pentru că acolo locuieşte familia mea. Eu sunt născut în Spania", povesteşte Bawab, care a împărţit vestiarul la Barcelona cu alte super-vedete.

 Rijkaard l-a convocat şi el la prima echipă, pentru care a jucat două meciuri în Cupa Cataluniei, fiind promovat în acelaşi timp cu Busquets şi Giovani Dos Santos. "La Barcelona jucau în acea perioadă Messi, Ronaldinho, Eto'o sau Deco. Era o echipă mare", povesteşte iordaniano - spaniolul. - ( Declaratii : GSP.ro)

"Ţin cu Real pentru că în Barcelona oamenii sunt mai răi. M-am simţit mult mai bine la Madrid", Thaer Bawab, atacant Gaz Metan "Realul a greşit pentru că n-a dat credit tinerilor. Mata, Jurado sau Soldado mi-au fost colegi la Real B, dar au fost vânduţi. Barca i-a adus odată cu Guardiola şi pe majoritatea tinerilor de la echipa secundă", Thaer Bawab, atacant Gaz Metan
"M-am acomodat în România şi aş vrea să mă calific în Europa League cu Gaz Metan. Urmează meciuri decisive pentru noi", Thaer Bawab, atacant Gaz Metan - (GSP.RO)

Ignorat de Reghecampf, refuzat de Sabău, descoperit de Pustai
Bawab a ajuns la Bistriţa în vara anului trecut, când Gloria, antrenată atunci de Reghecampf, a organizat un trial. Bawab a fost reţinut la Gloria dar a fost lăsat să joace mai mult la echipa a doua, unde a devenit golgheterul echipei, marcând 11 goluri în 8 partide. Situaţia jucătorului s-a schimbat mult în bine în pauza competiţională de iarnă, când Mihail Elian Ulsamer şi Călin Farcaş au devenit reprezentanţii legali ai jucătorului. Bawab s-a înţeles cu conducerea Gloriei şi s-a despărţit amiabil de echipa lui Pădureanu. Iordanianul a fost apoi în probe la Târgu Mureş, 10 zile în cantonamentul din Antalya, dar n-a fost în graţiile lui Ioan Ovidiu Sabău, care le-a transmis reprezentanţilor jucătorului că „e un atacant prea tehnic pentru echipa sa”. Apoi, jucătorul a ajuns la Gaz Metan Mediaş, unde a fost reţinut în lot de antrenorul Cristi Pustai, pe care l-a convins de calităţile sale abia după al doilea meci de pregătire. Bawab a semnat astfel un contract pe trei ani, devenind titular la revelaţia acestui sezon, Gaz Metan Mediaş.

„Un jucător care va ajunge la valoarea de 1 milion de euro”
Călin Farcaş, fostul director de marketing al Gloriei, este cel care, împreună cu Mihail Elian Ulsamer a luat drepturile jucătorului de la managerul şi de la tatăl lui Bawab. „Am văzut în el un jucător cu potenţial, extrem de tehnic dar aveam şi o relaţie de prietenie cu el, când juca la Gloria. Am preluat drepturile jucătorului de la managerul său dar şi de la tatăl jucătorului şi îl reprezentăm. Cred că într-un an de zile jucătorul va avea o cotă de un milion de euro” spune Călin Farcaş. ( declaratie de pe data de 23 martie)

16 meciuri a jucat în Liga I, şapte pentru Gloria şi nouă pentru Gaz Metan
3 ani a stat Bawab în curtea lui Real şi un singur sezon la Barcelona