Gaz Metan Medias 2-0 Kups Kuopio.Sa vina Mainz

Gaz Metan Medias 2-0 Kups Kuopio.Sa vina Mainz

Gaz Metan s-a calificat cu emotii in turul 3 al preliminariilor Europa League dupa 2-0 cu finlandezii de la Kups Kuopio. Golurile victoriei au fost inscrise de Ciprian Petre si Ovidiu Hoban.

Mediesenii au inceput greu meciul, mai mult in propria jumatate in primele 10-15 minute.Au inceput apoi sa puna stapanire pe mijlocul terenului, dar s-au apropiat greu de poarta finlandezilor. Ocazii putine, Hoban dintr-un corner, apoi Eric un sut modest de la 30 metri.Kups a scapat pe contraatac prin Williams, dar acesta, singur cu portarul Plesca, a trimis putin pe langa. Golul a venit dupa o executie fenomenala a lui Ciprian Petre care a marcat dupa unsut de la 25 de metri, direct in vinclul portii nefericitului portar finlandez. Kuopio a reactionat imediat prin acelasi Williams care a fost faultat clar la limita careului, dar arbitrul nu a dictat nimic.

Gazul a inceput a doua repriza cu dorinta de a transa calificarea in primele minute. Eric aavut un sut periculos, iar apoi Hoban a marcat golul desprinderii in minutul 53. Acelasi Eric a centrat, iar Hoban a profitat de o balbaiala si a sutat sub bara. Kuopio putea reveni in minutul 65 cand acelasi Williams l-a batut pe Plesca, dar nu a nimerit cadrul portii. Gazul putea transacalificarea 5 minute mai tarziu, cand Parvulescu, apoi Eric si din nou Parvulescu au ratat 3 super ocazii in aceeasi faza. Finalul nu a mai adus nimic periculos la cele doua porti si mediesenii s-au calificat dupa 2-1, scorul celor doua manse, in turul 3 preliminar al Europa League.

"Mă bucur că avem situaţii bune de marca, dar ne trebuie ceva mai multă concentrare. Această calificare înseamnă încununarea unui ciclu de 5 ani. Mă bucur că am reuşit să aducem pe stadionul din Mediaş 8.000 de oameni, deşi la începutul carierei mele aici veneau doar 2.000. Mă bucur că avem şi un astfel de stadion, chiar Mircea Sandu spunea că în Europa nu sunt astfel de arene, frumoase. Nimeni nu visa ca noi să evoluăm contra unei formaţii din Bundesliga. Avem şanse ca la orice meci să ne calificăm mai departe. Lumea a fost încântată de jocul nostru şi sper că aşa va fi în continuare. După ziua de mâine ne vom pregăti pentru campionat",- a spus Cristi Pustai


"Eric va rămâne, asta e cert. El are o stare emoţională mai specială, trebuie să îi nască soţia. Vă asigur că Eric va rămâne în continuare la Mediaş. Va juca la meciul cu Braşov. Sunt foarte fericit că am reuşit această calificare, chiar dacă am făcut-o cu emoţii. Puteam să tranşăm meciul mult mai devreme. Am o stare de oboseală, pentru că nu este uşor să organizezi un meci în Europa League", a declarat Ioan Horoba

"Toată săptămâna s-a spus că suntem varză şi că nu o să fim în stare să ne calificăm în turul 3. Le-am dat o palmă acelor oameni. Sunt trist din cauza acestui lucru. Îmi doresc să rămân la Mediaş, familia mă trage aici, dar mă gândesc şi la viitorul meu. Nu ştiu care sunt şansele ca eu să joc meciul cu Mainz, dar îmi doresc să scriu încă o pagină din istoria acestui club. Să vedem ce va fi", a spus Eric .