Gaz Metan , in turul III al Ligii Europa

Gaz Metan , in turul III al Ligii Europa

Echipa antrenată de Cristi Pustai s-a calificat în turul trei preliminar al Europa League după ce a învins-o pe KuPS Kuopio cu 2-0 pe teren propriu, întorcînd scorul din tur, 1-0 pentru finlandezi.
În turul trei preliminar, medieşenii îi vor întîlni pe nemţii de la Mainz. Prima partidă va avea loc în Germania, pe 28 iulie, în timp ce returul din România se va disputa pe 4 august.
FSV Mainz 05 a terminat stagiunea trecută pe locul 5 în Bundesliga, la 17 puncte de liderul Borussia Dortmund, cu un parcurs foarte bun. Nemţii evoluează pe un stadion de 33.500 de locuri, Coface Arena. Antrenorul Thomas Tuchel (37 de ani) are la dispoziţie un lot de 50 de milioane de euro, cei mai valoroşi componenţi fiind Eugen Polanski şi Sami Allagui, ambii cotaţi la cîte 4 milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.de. Gaz Metan a scăpat de "pericolul" Schurrle Dacă va ajunge să o întîlnească pe Mainz, misiunea Gazului va fi puţin mai uşoară după ce golgeterul germanilor din sezonul 2010/2011, Andre Schurrle, a semnat cu Bayer Leverkusen în schimbul sumei de 8 milioane de euro.