,,Pregatiti pentru prima victorie in Europa''

,,Pregatiti pentru prima victorie in Europa''

Gaziştii joacă, în această seară, returul cu finlandezii. Medieşenii se gândesc deja la adversarul din turul 3 preliminar, Mainz.

Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi trebuie să marcheze cel puţin de două ori şi să nu primească gol. “Va fi un meci foarte important pentru noi, în care vom porni de la o evidenţă pe care nu o putem nega, scorul de 0-1. Pentru a ne califica trebuie să îndeplinim două condiţii. Să dăm goluri şi să nu primim. Atuurile noastre sunt omogenitatea, jocul colectiv bun, viteza de pe benzile laterale şi o finalizare corespunzătoare. Vrem să eliminăm pe cât posibil fazele fixe, la care adversarii sunt periculoşi. 0-1 este un scor greu, astfel că nu va fi o simplă formalitate. I-am avertizat pe jucători încă de săptămâna trecută că vom da peste un adversar destul de bun, care nu trebuie subestimat. Ne dorim să punem în valoare tehnicitatea jucătorilor şi să evităm orice risc inutil”, a precizat tehnicianul Cristi Pustai.
Golgeterul echipei, brazilianul Eric de Oliveira, susţine că acesta este "meciul carierei noastre".

"Pentru mine, acest meci va însemna totul, este meciul carierei noastre, astfel că voi încerca să ofer mai mult decât sută la sută în teren. Ne bucurăm că simţim atmosfera cupelor europene, iar după ce ne vom califica, ne vom gândi şi cum o să sărbătorim. Trebuie să avem mintea limpede, pentru a oferi un spectacol fotbalistic", a afirmat mijlocaşul Eric de Oliveira
Căpitanul Cristi Todea e de părere că medieşenii au misiunea mai grea decât KuPS, care vine să apere rezultatul din tur, dar că Gazul metan trebuie să îşi facă jocul său obişnuit pentru a obţine calificarea.
"Vrem productivitate maximă, două ocazii şi două goluri. Ne dorim să marcăm rapid, pentru a ne face jocul mai uşor şi a reuşi să ne calificăm. Trebuie să punem mingea jos, să jucăm fotbalul nostru şi să ne facă plăcere ceea ce facem. Vom întâlni un adversar care nu se bazează foarte mult pe construcţie, ci pe mingi lungi spre vârfuri. Nu ne vom lupta la forţă cu ei, pentru că suntem mai tehnici şi mai rapizi. Misiunea lor de a se apăra este mult mai uşoară decât a noastră, care trebuie să marcăm, dar ne vom pune în valoare calităţile. Trebuie să profităm de faptul că am ajuns în Europa League -a declarat Cristi Todea.

“Ar fi rusinos sa nu ne calificam. Nici nu vreau sa ma gândesc la asa ceva. Dupa ce s-a întâmplat în meciul-tur, eu spun ca nu avem cum sa nu ne calificam. În Finlanda am avut ghinion. Am ratat mult. Acum sunt toate premisele sa întoarcem rezultatul”, ne-a declarat Horoba.

“Prima de calificare este de 2.000 de euro. Atât vor primi titularii. Astazi (ieri – n.r.) am rezolvat si problema restantelor financiare care datau de 10 zile”, a mai precizat presedintele gruparii ardelene.

"Nu ne sperie Gaz Metan. Nu ne sperie nimic. Am venit să cîştigăm şi să trecem mai departe. Îl vom anihila pe Eric"
Ari Holopainen, căpitan KuPS

"Am venit să cîştigăm. Ştim totul despre Mediaş, Eric, Pîrvulescu şi Munteanu sînt cei mai periculoşi"
Esa Pekonen, antrenor KuPS

Partida Gaz metan - KuPS se dispută în această seară, la Mediaş, de la ora 18.00 si poate fi urmarita Live pe www.Gazistul.tk , sectiunea : Meciuri Live :