Pustai:Gaz Metan se v-a bate la titlu!

Pustai:Gaz Metan se v-a bate la titlu!

Deşi extrem de fericit după cea mai importantă realizare a sa, ca antrenor principal la Gaz Metan, aceea a calificării "alb-negrilor" în turul superior din Europa League, profesorul de matematică Cristian Pustai a declarat, joi seara, la conferinţa de presă de la finalul partidei cu KuPS că nu se gândeşte încă la viitorii adversari europeni, germanii de la Mainz, ci la cei autohtoni, partida de luni seara cu FC Braşov din etapa inaugurală a noii ediţii de campionat din Liga I, fiind prioritară.

"Vrem să începem cu dreptul noua stagiune fotbalistică, una care va fi şi mai dificilă decât precedenta, pentru că performanţele obţinute până acum ne obligă, dar au şi pus în gardă adversarii din primul eşalon fotbalistic. Părerea mea e că, în noua ediţie de campionat zece echipe se vor bate la titlu, printre care, evident, şi Gaz Metan Mediaş".

Despre partida de joi seara din turul al II-lea preliminar din Europa League, nu se poate vorbi decât la superlativ. În tribune a fost o atmosferă incredibilă, un entuziasm şi o bucurie de nedescris, pe tot parcursul meciului.

Pe lângă primarii celor două oraşe care s-au înfruntat în respectiva competiţie europeană, s-a mai aflat şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, care a laudat infrastructura de la Mediaş, opinând că puţine echipe din Europa au un stadion atât de frumos şi de îngrijit.

Pustai a deconspirat şi tactica folosită pentru a-i scoate din Europa de finlandezii din Kuopio, o echipă care, aşa cum remarca şi propriul antrenor Esa Pekonen a fost "mai slabă decât adversarul. Gaz Metan a ştiut să speculeze golurile apărute în formaţia noastră, care de altfel a evoluat bine şi nu am ce să le reproşez jucătorilor".