SE POATE ! FSV Mainz 1-1 Gaz Metan

SE POATE ! FSV Mainz 1-1 Gaz Metan

Gaz Metan Medias a reusit un surprinzator rezultat de egalitate in Germania si a luat o optiune importanta pentru calificarea in turul urmator din Europa League.

Partida din aceasta seara a fost prima oficiala desfasurata pe "Coface Arena", un stadion nou, de 30.000 locuri care a fost inaugurat saptamana trecuta cu un turneu la care au mai participat Bayern Munchen, Borussia Dortmund si SV Hamburg.

Vedeta echipei din Medias, Eric de Oliveira, nu a facut parte din lotul deplasat in Germania, deoarece are probleme legate de contract iar noul leader al echipei lui Pustai, Paul Parvulescu, s-a accidentat si a parasit terenul in minutul 10, in locul sau intrand Alex Muntean.

Inceputul de meci a fost unul echilibrat, cu ocazii de ambele parti, Gazul a avut prima sansa cand sutul lui Breeveld a fost deviat periculos de Litu iar dupa trei sanse ale gazdelor, din nou Litu nu a putut relua din careul mic la o balbaiala a portarului Muller.

In minutul 31, Todea a faultat la aproximativ 30 de m de poarta lui Pleasca, Zoltan Stieber a centrat perfect pentru Niko Bungert si inaltul fundas central a inscris cu o lovitura de cap.

Repriza secunda a inceput excelent pentru elevii lui Cristi Pustai, acestia au reusit sa puna presiune pe gazde si aceasta s-a si concretizat in minutul 61 cand o centrare din lovitura libera de pe stanga a ajuns dupa o deviere la Bawab care a inscris cu un sut puternic din careul mic.

Dupa egalare, Thomas Tucker, antrenorul gazdelor a introdus artileria grea de pe banca de rezerve, vedetele Allagi si Choupo-Moting nu au putut sa schimbe soarta meciului si Gazul porneste cu prima sansa dupa mansa intai. Filmul meciului:

Min. 5: Sutul lui Breeveld este deviat de Litu putin pe langa poarta nemtilor; Min. 10: Lovitura de cap a lui Ujag este prinsa de Plesca; Min. 16: Sutul slab al lui Polanski este retinut de Plesca; Min. 17: Mare ocazie pentru Gaz Metan! Muller balbaie un balon in careul mic, Litu reia din apropiere, balonul este respins de portar in corner; Min. 31: GOL Lovitura libera executata de Zoltan Stieber iar centrarea sa este reluata cu capul de Niko Bungert; Min. 50: Mare ocazie pentru gazde! Anthony Ujah scapa singur cu portarul Plesca, suteaza dar portarul roman se opune miraculous; Min. 61: GOL Gaz Metan Medias! Bawab inscrie cu un sut din apropiere dupa un balon deviat.

"Mă bucur că am scos un rezultat bun şi nu am făcut de rîs România în Germania. Eu zic că e un rezultat excepţional pentru noi. Dacă îl gestionăm bine în retur, poate ne trezim în play-off. Ne-am descurcat onorabil şi echipa trebuie să meargă înainte cu sau fără Eric. Poate dacă îl aveam pe el era altfel rezultatul. Oricum, e meritul echipei pentru acest scor foarte bun pentru noi. Nu ştiu dacă Eric va juca în retur. Am vorbit acum trei zile cu el ultima dată şi vom discuta probabil mîine", a spus Ioan Horoba.

Mainz - Gaz Metan 1-1 (1-0) Stadion: "Coface Arena" Spectatori: 15.759 Marcatori: Niko Bungert (31) / Bawab (61) Cartonase galbene: Pospech (68) / Todea (30), Hoban (40), Bawab (82)

Mainz: Helmut Muller - Bo Svensson, Zdenek Pospech, Nikolce Noveski, Eugen Polanski, Anthony Ujah (min 61 - Allagui), Zoltan Stieber, Elkin Soto, Marcel Riise (min 81 - N. Muller), Andreas Ivanschitz (min 61 - Choupo-Moting), Niko Bungert Rezerve neutilizate: Wetklo, Fathi, Zabavnik, Baungardlinger. Antrenor: Thomas Tucker

Gaz Metan: Pleşca - Trtovac, Akaky, Markovici, Pîrvulescu (min 9 Al. Muntean - Min 71 - Radu Zaharia) - C. Petre (min 84 - Buzean), Cr. Todea, Breeveld, Hoban - Liţu, Bawab Rezerve neutilizate: Vîtcă, Fl. Bratu, D. Roman, Vukadinovici.

Antrenor: Cristi Pustai

Partida a fost condusa la centru de arbitrul Steven McLean, din Scotia.