Gaz Metan - Dinamo 21:30

Gaz Metan - Dinamo 21:30

Cristian Pustai: "Va fi un meci foarte dificil cu Dinamo şi trebuie să facem uitat meciul cu Mainz extrem de repede, pentru că revenim în campionat unde avem 0 puncte"
Gaz Metan Mediaş Antrenorul Cristian Pustai a declarat că echipa sa trebuie să uite rapid egalul obţinut în partida cu FSV Mainz din Europa League şi să se concentreze pe campionat, unde momentan nu are niciun punct: "Va fi un meci foarte dificil cu Dinamo şi trebuie să facem uitat meciul cu Mainz extrem de repede, pentru că revenim în campionat unde avem 0 puncte. Pârvulescu are cel mai probabil entorsă, va face un RMN, iar Vukadinović s-a accidentat cu o zi înainte de meciul cu Mainz. Din păcate, aceste jocuri o dată la trei zile ne obosesc şi mai rău e că începem să pierdem jucători. Nu cred că cei de la Dinamo vor fi afectaţi de remiza din Europa League, pentru că una e un meci în Europa şi alta un meci din Liga 1". Atacantul Alin Liţu spune că Mediaşul n-a devenit favorită la calificarea în play-off-ul Europa League: "Mainz e o echipă care aleargă enorm. A trebuit să ne ţinem după ei. Am făcut eforturi uriaşe, aşa că merităm acest 1-1. Totuşi, şansele de calificare sînt de 50 la sută. I-am surprins prin determinare, sperăm să o facem din nou cu Dinamo, eu cred că o batem". Paul Pârvulescu s-a accidentat în primele minute ale meciului Cristi Pustai, antrenorul celor de la Gaz Metan, a primit o lovitură încă din primele minute ale meciului cu Mainz. Acesta a încercat să continue partida, dar după cîteva minute a făcut semn să fie schimbat. Pustai l-a chemat imediat pe Alex Muntean de pe bancă. Imediat cum a ieşit de pe teren, medicul echipei i-a bandajat glezna stângă. Medieşeanul a făcut o entorsă şi ar putea rata meciul cu Dinamo şi returul cu Mainz. Echipa probabilă: Pleşca - R.Zaharia, Hoban, Khubutia, Buzean - Todea, Nicandro - Al.Muntean, D.Roman, Cip.Petre – Bawab; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Buchta, Raúl del Campo, Dudiţă, Fl.Lazăr, Vukadinović, Pârvulescu; Suspendaţi: -; Va mai lipsi: Eric de Oliveira Cel mai bun om al Gazului, Eric de Oliveira a decolat spre Brazilia. Se întoarce la Metropolitano şi nu mai vrea să audă de Mediaş, echipă cu care susţine că nu mai are contract. "Merg în Brazilia şi nu mă mai întorc. Aştept cartea verde şi dacă nu o trimit impresarul meu se va adresa la FIFA", a spus mijlocaşul brazilian. "Aşa cum v-am spus şi în iarnă, când a plecat la Karpaty Lvov, dacă va face acelaşi lucru, nu va avea altă soluţie decât să se întoarcă înapoi sau să renunţe la fotbal în următorii patru ani", l-a atacat Ioan Horoba.

Dinamo Bucureşti Evoluţia mai slabă a lui Dinamo din meciul cu Varazdin îi va costa pe unii dintre jucători. Ieri, Ciobotariu a decis deja prima schimbare, Elis Bakaj urmând să fie titularizat în premieră în acest sezon. 2-2-ul cu Varazdin face deja victime. Primul nume de pe lista celor căzuţi temporar în dizgraţie este Cătălin Munteanu. Sistemul implementat de Ciobotariu, cel în care "Cap de Zmeu" ar trebui să joace rolul play-makerului, pare să-l depăşească pe mijlocaşul dinamovist, iar cu Varazdin acesta a fost unul dintre cei mai slabi de pe teren. În locul său va intra Elis Bakaj, cel care a fost încercat încă din cantonamentul din Austria pe acest post, cel de dispecer. O singură problemă poate să apară, aceea ca Alexe să nu fie apt medical pentru meciul de mâine, cu Gaz Metan. Mijlocaşul stânga a acuzat probleme musculare încă dinaintea meciului cu croaţii, iar acum, după ce a jucat joi seara 90 de minute, se aşteaptă să se vadă cum va evolua starea lui. În cazul în care decarul roş-albilor nu va putea intra pe teren, Cătălin Munteanu şi-ar păstra locul în prima echipă, iar Bakaj va juca în banda stângă a liniei de mijloc. Dragoş Grigore a făcut o ecografie şi a aflat că are microleziune fibrilară la gamba stangă, aşa că iese din calculele pentru Mediaş şi Croaţia. "Nu au apărut complicaţii, sperăm că nu vor fi", au zis dinamoviştii. Oricum, se aşteaptă ca în cel mai scurt timp să se alăture lotului Srdjan Luchin, de la Timişoara, estimîndu-se că problemele lui Poli cu ANAF Timiş se vor rezolva la începutul săptămînii viitoare, Dinamo fiind înţeleasă cu bănăţenii şi cu jucătorul. Cum Liviu Ciobotariu se confruntă oricum cu probleme de efectiv, Dinamo fiind singura echipă din Liga 1 care nu a făcut nici un transfer în această vară, tehniciaul va fi obligat să joace în centrul defensivei cu Scarlatache şi Moţi, în timp ce în banda stîngă va fi folosit Laurenţiu Rus. Badea a declarat că Dinamo îi aşteaptă încă pe Bărboianu şi pe Găman la echipă: "Nu ştiu unde vor ajunge, ei cunosc situaţia şi ce oferte le-am făcut. Dacă toate condiţiile convenite se pun în aplicare, atunci ei vor reveni la Dinamo. Îi aşteptăm, Bărboianu a semnat chiar un precontract, legal, valabil". Fotbaliştii mai au de recuperat 45.000 de euro din primăvara petrecută în Ştefan cel Mare şi aşteaptă OK-ul lui Ioan Becali să se întoarcă la club. Echipa probabilă: Bălgrădean - L.Rus, Scarlatache, Moţi, Zie Diabaté - Torje, D.Koné, Pătraşcu, Bakaj – M.Niculae, Dănciulescu; Antrenor: Liviu Ciobotariu; Accidentaţi: D.Grigore, Pulhac; Incert: M.Alexe; Suspendaţi: - Echipa Dinamo Bucureşti a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a LPF cu disputarea a două etape cu porţile închise şi cu o penalitate financiară de 40.000 de lei, în urma unor incidente petrecute la meciul cu FCM Târgu-Mureş, din prima etapă a sezonului 2011-2012 al Ligii 1.
31.07.2011, Mediaş, Stadion: "Gaz Metan", ora: 21:30, live Digi TV Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova)
Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti Meciurile all-time din Liga 1: 1948-1949: Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti 1-1 1948-1949: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 1-2 2000-2001: Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti 0-2 2000-2001: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 4-2 2008-2009: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 1-0 2008-2009: Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti 1-1 2009-2010: Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti 1-0 2009-2010: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 1-0 2010-2011: Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş 3-2 2010-2011: Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti 2-1