Alex Munteanu sta 2 luni departe de gazon

Alex Munteanu sta 2 luni departe de gazon

Mijlocaşul Gazului metan e urmărit de ghinion. El e nevoit să stea în afara gazonului timp de două luni după accidentarea din returul cu Mainz.

Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, a primit o lovitură grea, cu 10 minute înainte de finalul celor 120 din returul cu Mainz. După ce a făcut toate 3 schimbările, echipa medieşeană a fost nevoită să joace în 10 oameni ultimele 10-11 minute, Alex Munteanu ieşind, accidentat. Supărarea e cu atât mai mare cu cât, în urma unui consult la medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu, fotbalistul a aflat că are nevoie de o artroscopie la genunchi şi că va lipsi de pe gazon în următoarele două luni.
"M-am accidentat cu mai multe minute înainte de a părăsi terenul. Am primit îngrijiri medicale pe margine, am strâns din dinţi, crezând că voi putea continua, dar n-a ţinut. Nu voiam să las echipa în inferioritate numerică, dar n-am avut încotro. Mi-a fugit din nou genunchiul şi domnul antrenor mi-a spus să rămân pe margine", a declarat fotbalistul.
Alex Munteanu a efectuat, vineri, un RMN la Cluj-Napoca, iar sâmbătă a fost văzut de medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu. ”Este nevoie de o artroscopie, pentru a mi se curăţa meniscul intern şi cel extern. Nu este o intervenţie grea, însă abia peste aproximativ două luni voi putea reveni în teren”, a adăugat mijlocaşul.
Cu toate că nu va putea evolua în "dubla" cu Austria Viena, mijlocaşul are încredere în colegii săi şi e gata să parieze că Gazul metan se va califica în grupe. ”Îmi pare foarte rău că nu voi putea fi în teren. Regretul este mare, însă important este să mă pun pe picioare cât mai repede. Am avut noroc la tragerea la sorţi că am scăpat de Schalke şi Braga, iar Austria Viena este o echipă accesibilă. Îmi doresc să trecem de ea, pentru a prinde jocurile din grupe, în care să fiu şi eu pe teren”, a mai spus medieşeanul.

A aflat de calificare la vestiare
Mijlocaşul Alex Munteanu nu a avut tăria de a urmări de pe margine executarea penaltiurilor, el deplasându-se în vestiar după ce a părăsit terenul, accidentat. Intrat în repriza secundă, în locul lui Jasmin Trtovac, Munteanu s-a accidentat în prelungiri şi, cum antrenorul Cristi Pustai făcuse toate înlocuirile, Gazul metan a jucat 10 minute în inferioritate numerică.
“Am pus piciorul în iarbă, iar corpul s-a dus în direcţia opusă. Genunchiul s-a umflat pe interior. Am plecat direct la vestiare de durere şi am ascultat de acolo reacţia tribunei, la penaltiuri. Speram să prind măcar un meci din play-off-ul Europa League, cu Austria Viena, dar am aflat între timp că o să stau mai mult pe tuşe. Am avut noroc la tragerea la sorţi, pentru că am scăpat de Schalke şi Sporting Braga, două echipe foarte puternice. Austria Viena este o echipă accesibilă, astfel că sper să trecem şi de ea şi să ajungem în grupe”, a mărturisit medieşeanul.

Pîrvulescu reintră cu CFR Cluj

Accidentat în partida din tur, de la Mainz, mijlocaşul Paul Pîrvulescu a trăit de pe margine la cote maxime returul cu nemţii. Fotbalistul ar fi vrut să intre încă de joi seara, dar problemele medicale cu care se confruntă nu i-au permis acest lucru. “Am avut emoţii foarte mari, aş fi vrut să iau un tricou pe mine şi să intru pe teren. Sper să mă refac rapid după entorsa de la gleznă, iar la jocul cu CFR Cluj, în campionat, să fiu pe teren. Austria Viena este, la prima vedere, cel mai accesibil adversar, dar vor fi două jocuri foarte grele, pentru că adversarul a fost pus în temă că nu suntem aşa de uşor de învins după ce am eliminat-o pe Mainz”, a afirmat Pîrvulescu.

Revine şi Vukadinovic
Fundaşul stânga Ivan Vukadinovic, care a suferit o întindere musculară la antrenamentul oficial de dinaintea partidei tur cu Mainz, a ratat "dubla" cu nemţii. Fotbalistul de origine sârbă va reveni începând de astăzi la şedinţele de pregătire conduse de antrenorul Cristi Pustai, la fel ca şi mijlocaşul Paul Pîrvulescu, care s-a ales cu o entorsă la glezna stângă în debutul primei manşe cu nemţii de la Mainz.