Am ajuns pe prima pagina a site-ului oficial UEFA !

Am ajuns pe prima pagina a site-ului oficial UEFA !

Iată ce scrie UEFA.com despre Gaz Metan:

Cristi Pustai știe că returul cu FSV va fi mult mai greu decât turul. Oțelul Galați a fost echipa care a ținut titlurile ocupate în România sezonul trecut prin câștigarea primului lor tiltu din istorie, dar nu au fost singurii performeri imprevizibili ai sezonului 2010/2011. Acum e momentul ca și Gaz Metan să strălucească în lumina reflectorelor europene. Provenită dintr-un mic orășel transilvănean numit Mediaș, Gaz Metan a sfidat toate așteptările în utlimul moment pentru a-și asigura o primă participare într-o competiție continentală. Prima aventură părea predestinată eșecului chiar după primul meci când au pierdut cu scorul de 1-0 în fața finlandezilor de la KuPS Kuopio. Deficitul de un gol a fost remontat de o victorie cu 2-0 pe teren propriu care i-au trimis pe români în runda următoare unde au fost așteptați de FSV Mainz.

Egalul 1-1 de săptămâna trecută cu adversarii din Bundesliga a demonstrat că Gaz Metan s-a încălzit pentru Europa League și că așteptările lor în această competiție sunt mult mai mari. Pustai știe că este greu de reprodus o victorie pe teren propriu într-un meci contând pentru Europa League, mai ales după ce Gaz Metan vine după o înfrângere cu 0-5 în fața lui Dinamo într-un meci de Liga 1.

„Trebuie să uităm meciul cu Dinamo, să fim proaspeți și pregătiți de meci. Returul va fi mult mai dificil decât turul pentru că sezonul trecut, Mainz s-a clasat a 3-a într-un top al rezultatelor din deplasare în campionatul german.” Nu este surprinzător faptul că Pustai, un fost profesor de matematică, aruncă un ochi peste statistică. Până acum, recordul antrenorului de 46 de ani, de când a preluat echipa în 2007, garantează cu certitudine importanța analizei. În cele 4 sezoane ale sale, Gaz Metan a promovat în prima ligă unde a terminat pe locurile 15, apoi 10 și sezonul trecut, 7.

Pentru un club fondat în 1945, care a petrecut 51 de ani în ligile inferioare și a retrogradat după doar un an de la revenirea în prima ligă, acestea sunt vremuri impetuaose. Numită după terenurile care adăpostesc gaz metan natural în Mediaș, povestea echipei este una de succes întemeiată pe muncă asiduă și un spirit de echipă puternic.

Stele în sensul obișnuit, sunt prea puține și prea departe. Doar Florin Bratu a jucat în naționala României (14 meciuri, 2 goluri), în timp ce Alin Lițu, Radu Zaharia și Paul Pârvulescu au avut câteva aparinții în selecționata U21 a României. Este interesant de văzut dacă fostul marcator principal al echipei în sezonul trecut cu 15 goluri, Eric de Oliveria Pereira se va întoarce pentru cel mai important meci din istoria echipei. Probabil absența acestuia din meciurile începutului de campionat explică prestația dezamăgitoare a echipei.

Cu toate acestea însă, abensța fotbalistului de 25 de ani nu a afectat rezultatele echipei în Europa League până acum. „Meciurile din campionat sunt cu totul diferite în comparație cu cele din Europa”, a mai adăugat Pustai, care speră să găsească formula succesului joi. www.MediasLive.ro