Apără Plescaaaaaaa !Gaz Metan s-a calificat in Play-Off-ul Ligii Europa !

Apără Plescaaaaaaa !Gaz Metan s-a calificat in Play-Off-ul Ligii Europa !

Echipa de fotbal a Mediasului a scris ISTORIE pentru Fotbalul Mediesean.
Gaz Metan Medias s-a calificat in play-off-ul Europa League, dupa ce a invins la penalty-uri formatia germana Mainz.
Mediasul scosese un 1-1 nesperat la Mainz, in fata unui adversar care se vedea deja calificat in play-off-ul Europa League. Echipa lui Pustai avea acum sansa sa reuseasca cea mai mare performanta din istoria clubului, insa pentru asta trebuia sa realizeze un joc perfect, un gol fara eroare in defensiva.

Planul antrenorului mediesean a fost imaculat in prima jumatate de ora a partidei. Asezarea ermetica a Gazului a pus probleme echipei lui Thomas Tuchel, care nu a gasit culoarele necesare pentru a ajunge la poarta lui Plesca. De o singura eroare a avut insa nevoie echipa germane pentru a deschide scorul, Risse profitand de plasamentul defectuos al lui Markovic, pentru a patrunde in careu si a-l executa pe Plesca cu un sut plasat (’32). Nemtii prind curaj si la faza imediat urmatoare Ujah il incearca din nou pe portarul nostru, care de data aceasta reuseste sa respinga in lateral. Dupa alte doua ratari mari ale germanilor a venit pauza, un sfetnic bun pentru Pustai&co., la capatul unei prime reprize in care nu au aratat mai nimic!

Pustai risca in partea secunda si arunca in teren o echipa mult mai ofensiva, minutul 54 consemnand primul sut spre poarta lui Wetklo trimis de formatia noastra. Mediesenii incep sa puna probleme in atac, iar Bawab reuseste sa aduca egalitatea pe tabela cu o lovitura perfecta de cap dupa o centrare a lui Ciprian Petre (’64). In ciuda greselilor lui Trtovac, din cauza carora fundasul a fost schimbat, Mediasul reuseste sa reziste si meciul intra in prelungiri.

Nemtii incep foarte bine, rateaza din nou prin Risse (’95) si primesc inca un avantaj important dupa ce Alex Munteanu s-a accidentat, jucand intr-un picior din acel moment, avand in vedere ca Pustai facuse toate schimbarile. Oaspetii continua sa fie mai periculosi, sa domine clar partida, exact ca in prima repriza, ratand ocazie dupa ocazie, insa scorul a ramas 1-1 pana la finalul meciului, calificarea urmand sa se decida la loviturile de la 11 metri.

Nemtii deschid seria penalty-urilor cu un gol al lui Polanski, neamtul fiind imediat imitat de Florin Lazar. Pentru Mainz transforma apoi Sliskovic, in timp ce Buzean, cu emotii, a egalat din nou. Urmatoarea pereche inscrie si ea, iar Plesca devenea eroul de moment al mediesenilor pana cand Litu a sutat si el slab iar Wetklo a respins. Plesca blocheaza din nou sutul lui Soto, iar Bawab mai inscrie o data si duce Mediasul in play-off-ul Europa League, alaturi de Steaua, Dinamo, Rapid si FC Vaslui!

Gaz Metan Medias – Mainz 5-4 d.p. (0-1; 1-1; 1-1; 1-1)
Stadion:
Gaz Metan (Medias)| Spectatori: 7.000.
Au marcat:
Bawab ’64 / Risse ’32.
Penalty-uri: Fl.Lazar (gol), Buzean (gol), C.Petre (gol), Litu (ratare), Bawab (gol) / Polanski (gol), Sliskovic (gol), Risse (gol), Allagui (ratare), Soto (ratare)
Cartonase galbene:
Buzean ’48, Trtovac ’67, Plesca ‘111 / Baumgartlinger ’24, Polanski ‘113
Cartonase rosii: -.

Gaz Metan Medias:
Plesca – Trtovac (’83 A.Munteanu), Akaki, Fl.Lazar, Markovic (’46 C.Petre) – Todea, Breeveld, Hoban, Buzean – Dan Roman (’46 Litu), Bawab.
Rezerve: Vitca, Bozesan, R.Zaharia, Bratu.
Antrenor: Cristian Pustai.

Mainz:
Wetklo – Bungert, Svensson, Noveski, Pospech (’91 Sliskovic) – Polanski, Soto – Risse, Ivanschitz (’66 Caligiuri), Baumgartlinger – Ujah (’54 Allagui).
Rezerve: Muller, Stieber, Fathi, Kirchhoff.
Antrenor: Thomas Tuchel.