CFR Cluj 0-2 Gaz Metan

CFR Cluj 0-2 Gaz Metan

Gaz Metan a reusit sa invinga la Cluj, pe CFR, scor 2-0, dupa golurile lui Ciprian Petre si Markovici.

Clujenii au inceput mai bine partida si au incercat poarta prin Sougou si Bastos, dar eroul mediesenilor, portarul Plesca este la post. Ciprian Petre da replica cu un sut bun, pentru ca apoi sa mai incerce si doua centrari periculoase, dar Cadu respinge de fiecare data. Trupa lui Paszkanyi au sansa sa marcheze in minutul 21. Tripla ocazie la un corner: Sougou reia cu capul, dar Plesca respinge, mingea ajunge la Gabi Muresan care trage in Markovici pentru ca apoi acelasi Sougou sa trimita in transversala. Contrar cursului jocului, Mediasul reuseste sa deschida scorul dupa sutul-centrare al lui Ciprian Petre (38). Lovitura libera de la 40 de metri lateral stanga, mingea se scurge prin careul aglomerat de clujeni, cade la 6 metri de poarta lui Nuno Claro si apoi se duce direct in vinclu. CFR reactioneaza imediat prin acelasi Sougou, marcator si cu Astra, dar si cu Tg Mures; acesta suteaza cu stangul din interiorul careului, dar Plesca face un nou meci mare si respinge in corner. 0-1 se intra la cabine in fluieraturile spectatorilor prezenti la meci.

Repriza secunda incepe tot cu CFR in atac. Renan trage de la 20 de metri putin peste vinclul portii, Plesca era batut. Dar Mediasul da lovitura de nicaieri. Acelasi Ciprian Petre centreaza, de aceasta data Markovici reia cu capul dupa ce Nuno Claro iese gresit la minge si face 2-0. Trupa lui Pustai linisteste jocul pentru 15 minute si CFR nu mai reuseste sa se apropie de poarta lui Plesca. Doar o ploaie de cartonase, centralul Avram sanctionand cu galben fiecare galben. 10 galbene pana in minutul 65. Bawab a avut sansa sa incheie partida 2 minute mai tarziu cand a scapat singur spre poarta lui Nuno Claro, dar este pana la urma ajuns din urma de Cadu si deposedat. Clujul reactioneaza imediat si puteau reveni pe tabela cand Muresan a driblat 3 adversari, a pasat excelent pentru Sougou, dar Plesca face un nou meci extraordinar. Pana la final nu se mai intampla nimic deosebit, CFR nu mai are forta sa revina, in timp ce Mediasul s-a multumit sa tina mingea departe de poarta lui Plesca.

CFR-Gaz Metan 0-2
Au marcat:
C. Petre `38, Markovic ’53
Cartonase galbene:
Rada, Bastos, Sougou, Lionn, Cadu / Markovici, Hoban, Fl. Lazar, Trtovac, Todea, Bozesan, Nicandro, Plesca

CFR Cluj: Nuno Claro - Lionn, Cadu, Rada (Hora ’65), Camora (Nicoara ’74)– Peralta (Kapetanos ’28), G. Muresan, Renan - Sougou, Ronny, Bastos
Antrenor: Jorge Costa
Rezerve neutilizate: Minca, Diogo, Kivuvu, Panin

Gaz Metan: Plesca - Trtovaci, Fl. Lazar, Markovici, Buzean - Cr. Todea, Hoban - Fl. Bratu (Bozesan ’71), Breeveld, C. Petre (Roman ’82) – Bawab (Miclea '90)
Antrenor: Cristi Pustai
Rezerve neutilizate: Vitca, Ciuca, Vukadinovici, Litu